Creierul și prietenii săi, la Clubul de de literatură și arte „V. Voiculescu”

dec. 3, 2021 | @ Academic | 0 comentarii

Pe 7 și 9 decembrie Clubul de literatură și arte „V. Voiculescu” va fi prezent online cu două prezentări de cărți apărute la Editura Herald. Pe 7 decembrie, de la ora 17.00, dr. Richard Constantinescu, titularul disciplinei Istoria Medicinei și coordonatorul Clubului și invitații săi (Sorin Lucaci, psiholog & PR al Editurii Herald și Daniela Dumitrescu, psiholog clinician & psihoterapeut), vor discuta despre Neuroștiința fericirii, pornind de la volumul „Neuroștiința fericirii. Dezvoltarea conștientă a creierului către armonie și integrare” – autor dr. Daniel J. Siegel, profesor la Universitatea din California, director al centrului de cercetare „Mindful Awareness” și director executiv al centrului educațional „Mindsight Institute”.

Pe 9 decembrie, de la ora 17.00, coordonatorul Clubului, alături de reprezentanți ai editurii Herald, ne propun tema „Creierul și prietenii săi”, pornind de la volumul „Creierul: manual de utilizare”, autor: Marco Magrini – jurnalist de știință, ce a scris timp de 24 de ani pentru cotidianul italian Il Sole 24 Ore, iar în prezent semnează în La Stampa și susține rubrica „Climatewatch” pentru revista Geographical – Royal Geographical Society.

„La Zilele Universității, ca de fiecare dată, propunem comunității academice volume menite de a ne apropia. De noi înșine, dar și de comunitate. Trauma este o deconectare de noi și de ceilalți. Fragilizarea ființei, traumele colective, instabilitatea psihică generate de prezentul tulbure e bine să le analizăm pornind de la «creier». Ne vindecăm rănile în comunitate și în comuniune. Ne dorim să fim împreună, în această lună de început de iarnă și sfârșit de an, propunând două cărţi: „Neuroștiința fericirii. Dezvoltarea conștientă a creierului către armonie și integrare” – autor dr. Daniel J. Siegel și „Creierul: manual de utilizare”, autor: Marco Magrin, apărute la Editura Herald, cu care Clubul nostru are o frumoasă colaborare. Este cunoscut faptul că relațiile de calitate susțin longevitatea emoțională și ne conduc înspre dobândirea bunăstării interioare și a sănătății trupului. Volumele despre care vom discuta cu reprezentanții editurii și cu specialiștii în sănătate mintală ne propun să fim atenți la noi și la ceilalți și să trăim conștient. Ne scot din orizontala existenței și ne propun verticala. De la creier pornim către re-dobândirea înălțimii necesare înțelegerii Omului, care, mai înainte de a i se aplica vreo tehnică… este o mare taină.”, a precizat dr. Richard Constantinescu.