Concursul de admitere prin test grilă la UMF Iași (duminică, 21 iulie 2024): Instrucțiuni pentru candidați

iul. 19, 2024 | @ Academic | 0 comentarii

Duminică, 21 iulie, cei 1738 de candidați la concursul de admitere organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, sesiunea iulie 2024, pentru specializările Medicină, Medicină dentară, Farmacie, Bioinginerie și Asistență medicală generală, vor susține testul grilă cu durata de 3 ore (între 10:00 – 13:00). Ocuparea locurilor în săli se desfășoară în intervalul orar 8.30 – 9.30.

Repartiția candidaților în cele 35 de săli și amfiteatre, atât ale UMF Iași, cât și ale Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și ale Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, a fost deja publicată pe site-ul Universității.

Ce reguli trebuie să respecte candidații în ziua concursului

La intrarea în sala de concurs candidații se vor legitima şefului de sală cu:

  • actul de identitate pe care candidatul l-a depus online, la înscriere;

– buletinul/cartea de identitate sau paşaportul, document care trebuie să fie în termen de valabilitate; cei fără un astfel de document valabil nu vor fi primiţi în sala de concurs;

  • legitimaţia de concurs;
  • certificat de naştere şi căsătorie pentru candidatele căsătorite sau documentul doveditor schimbării numelui din alte motive.

Accesul candidaților în sala de concurs se realizează până la ora 09:30.

Candidaţii care nu sunt prezenţi în sală în momentul desigilării coletelor care conţin caietele cu întrebări își pierd dreptul de a participa la concurs.

Locul în sală

Candidaţii vor fi primiți în sală în ordinea crescătoare din catalogul sălii de concurs afişat. Fiecare candidat se va așeza la locul indicat de autocolantul lipit pe banca în care își găsește înscrisă identitatea (codul).

Candidații nu au voie să schimbe locurile între ei.

În timpul concursului, candidaţii nu au voie să consulte nici un fel de materiale, să comunice verbal sau scris cu ceilalţi candidaţi, să copieze sau să aibă asupra lor aparatură electronică de comunicare.

Candidaţii îşi vor strânge părul astfel încât urechile să fie vizibile, iar cei ce poartă proteze auditive sunt rugaţi să le scoată pe perioada celor trei ore de concurs, pentru a se evita suspiciunea de transmitere radioreceptie.

Candidatele care din motive obiective (medicale, culturale etc) poartă capul acoperit vor fi însoțite de o supraveghetoare la grupul sanitar pentru a se confirma lipsa aparaturii de comunicare.

Orice abatere (comunicare între candidaţi, copiere, păstrarea asupra candidatului în timpul concursului a oricărei aparaturi de transmisie, înşelăciune asupra identităţii) este socotită fraudă şi se sancţionează cu eliminarea din concurs.

Candidaţii care tulbură liniştea în sală sau îi deranjează pe alţi candidaţi vor fi avertizaţi să îşi revizuiească atitudinea. În cazul în care şi după cel de al doilea avertisment nu se liniştesc sunt somaţi să părăsescă sala de concurs. În acest caz se întocmeşte un proces verbal semnat de şeful de sală şi supraveghetorii din sala respectivă, iar cel în cauză va părăsi sala predând grila şi caietul.

Candidaţilor le este permisă introducerea în sală a unei sticluţe cu cafea, apă/racoritoare, ciocolată, sandwichuri, biscuiţi numai cu ambalaj transparent în cantităţi rezonabile şi numai pentru utilizare personală.

La expirarea timpului de concurs, comisia de supraveghere anunţă încetarea completării grilei; după expirarea timpului de concurs niciun candidat nu mai poate completa testul grilă. Caietul cu întrebări rămâne în posesia candidatului, cu excepţia celor care din orice motiv părăsesc sala pe parcursul desfăşurării concursului.

Candidaţii care se retrag vor declara cu voce tare că se retrag din concurs, vor preda grila cu răspunsurile și caietul cu întrebări.

Candidatul nu poate părăsi sala de concurs în primele 30 minute după începerea concursului.

Atenție la completarea grilelor!

Candidatul trebuie să verifice atent datele de identificare (nume, iniţiala tatălui, prenume şi număr de înregistrare/marca atribuită la înscriere) din spaţiul special prevăzut în acest scop pe testul grilă personalizat. Neconcordanța acestor date impune candidatului solicitarea unui test grilă nepersonalizat pe care îl va completa cu majuscule, pe propria răspundere, în spaţiul special prevăzut în acest scop, folosind carioca/marker-ul primit, de culoare negru.

Completarea răspunsurilor la testul grilă se va face doar cu carioca/marker de culoare negru. Pixul albastru este utilizat de candidați doar pe ciorne.

Răspunsul este unic la fiecare întrebare. Răspunsul se va da prin înscrierea unei buline negre în pătratul corespunzător literei – considerată răspuns corect – fără a depăşi marginile pătratului respectiv.

Răspunsurile multiple sau incorect marcate vor fi anulate.

Atenţie la menţinerea curată a foii (orice pată poate fi interpretată ca răspuns). Afectarea barelor verticale şi orizontale ce formează cadrul formatului de teză (prin scriere sau deteriorare) face imposibilă citirea prin scanare a răspunsurilor, riscând anularea tezei.

Candidatul este direct şi integral răspunzător de modalitatea de completare a testului grilă, inclusiv în ceea ce priveşte corectitudinea/mărimea şi poziţionarea bulinei de răspuns în căsuţa aleasă de candidat; nerespectarea indicaţiilor de completare corectă a testului grilă conduce la erori de scanare cu consecinţe directe asupra punctajului obţinut de candidat.

Întreaga responsabilitate asupra corespondenţei între varianta (A, B, C sau D) de grilă şi varianta (A, B, C sau D) a caietului cu întrebări revine candidatului, ele trebuind să aibă aceeaşi literă (A, B, C sau D).

Disciplinele de concurs

Pentru programele de studiu Medicină și Medicină Dentară
90 de întrebări din:
– Anatomia și Fiziologia omului – obligatoriu (72 de întrebări – 80%)
și
– Chimie organică sau Fizică – la alegere (18 întrebări – 20%)

Pentru programul de studiu Farmacie
75 de întrebări
– Chimie organică – obligatoriu (45 de întrebări – 60%)
și
– Biologie vegetală sau Anatomia și Fiziologia omului – la alegere (30 de întrebări – 40%).

Pentru programul de studiu Bioinginerie
la alegere între:
– Matematică (15 întrebări – 100%)
sau
– Anatomia și Fiziologia omului (45 de întrebări – 100%)

Pentru programul de studiu: Asistență Medicală Generală
la alegere între:
– Anatomia și Fiziologia omului (50 de întrebări – 100%)
sau
– Chimie organică (45 de întrebări – 100%).