Admitere 2020 – Mesajul Rectorului U.M.F. “Grigore T. Popa” Iași

iul. 24, 2020 | @ Academic | 0 comentarii

Dragi colegi din comunitatea academică a Universităţii de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” Iaşi

 Îmi face o deosebită plăcere să vă anunţ că Universitatea noastră a finalizat cu succes procesul de înscrieri pentru concursul de admitere din acest an. Situația finală a dosarelor validate arată că numărul total de înscriși este aproximativ același cu cel de anul trecut. Însă, dacă luăm în considerare contextul pandemic în care s-a desfășurat acest proces, putem afirma fără rețineri că este vorba de o reușită remarcabilă.

În ultimii patru ani, am asistat la o creștere semnificativă a numărului de candidați la Facultatea de Medicină, ajungând în acest an să avem o concurență de 4,22/loc bugetat, cred că cea mai mare din țară. Per total, suntem mulțumiți că în ciuda situației epidemiologice complicate am reușit să ne mobilizăm pentru desfășurarea în condiții optime a concursului de admitere și că 2337 de tineri au ales Universitatea noastră pentru a-și îndeplini visul.

Ne-am asigurat mai departe că toţi aceşti tineri vor putea susţine concursul de admitere în condiţii de confort şi siguranţă optime. Universitatea le pune la dispoziţie 110 de amfiteatre și săli de concurs, atât în corpurile de clădire ale UMF Iaşi, cât și în locaţii ale altor universități ieșene, cu o capacitate totală de peste 2700 de locuri. Aproximativ 600 de cadre didactice și auxiliare vor fi implicate în procesul de admitere, se vor distribui măști, vor fi recipiente cu dezinfectant în săli și la intrarea în clădiri și se va măsura temperatura candidaților la intrare.

 

Dragi colegi,

Admiterea 2020 la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” este un efort colectiv fără precedent, aflat în plină desfășurare. Am încheiat cu succes prima etapă, cea a înscrierilor, iar meritul pentru această reușită este în primul rând al dumneavoastră. Şi nu neapărat pentru efortul din ultimele săptămâni, ci prin tot ceea ce a însemnat anul 2020 în activitatea Universității noastre.

Am reușit să creăm stabilitate și să oferim predictibilitate prin rapiditatea și eficiența cu care am mutat actul didactic în mediul online. Am dovedit că în situații de criză suntem capabili să ne adaptăm, să strângem rândurile și să performăm. Altfel spus, am dovedit, pe tot parcursul anului, că școala medicală de la Iaşi este una serioasă şi modernă şi cred că acesta este unul din motivele care explică numărul mare de candidați la concursul de admitere din acest an.

Vă mulţumesc, dragii mei, pentru implicarea, devotamentul şi dragostea voastră pentru Universitate şi vă invit să păstrăm acelaşi ritm şi aceeaşi energie în săptămânile care urmează.

 

Prof. univ. dr. Viorel Scripcariu
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi