Supraviețuire mentală și sens în pandemie
Clubul de literatură și arte „V. Voiculescu” al UMF Iași vă invită luni, 19 aprilie 2021, ora 18, LIVE, la un dialog – lansare. O discuție, pornind de la cartea Mioarei Țârulescu, „Ghid de supraviețuire mentală. De la criza globală la criza personală” (Editura Creator, Brașov, 2021), despre strategiile de diminuare și eliminare a fricilor, temerilor, anxietăților ce-l domină pe omul actual, într-o perioadă pandemică, încărcată de întrebări neliniști și de crize.
Autoarea, expertă în psihoeducație, a semnat anterior volumele „Educația adulților. Ghid practic de formare”, „Expert învățământ. Ghidul elitelor didactice” și „Atenție! Hainele vorbesc! Vestimentația – dimensiune a comunicării nonverbale”.
„Am analizat frica, teama, anxietatea, frustrarea resimțite de o persoană funcțională, tulburată de o criză, cu scopul de a o ajuta să treacă peste această perioadă cu pierderi minime. Nu abordez tulburări psihice, ci perturbări psihice situaționale. Am scris având ca inspirație criza COVID-19 și crizele apocaliptice pe care aceasta se pregătește să le declanșeze în lanț. Dar nu este o carte dedicată acestei crize. Criza în general este personajul principal. (…)Eu am scris-o pentru mine, ca să dau sens propriei mele furtuni, însă a căpătat o tentă generală pentru că ce trăiesc eu nu este unic. Modul cum trăiesc este unic, însă ce trăiesc este comun, iar dacă te regăsești între aceste pagini, asta îți arată cât de normale sunt toate trăirile tale, chiar dacă acum ai impresia că sunt inumane, anormale, stranii, la limita nebuniei”, scrie Mioara Țârulescu în introducerea cărții.
„Ghidul Mioarei Țârulescu este o lucrare inovatoare.” (International Association of Communication Psychology and Psychoeducation)
La evenimentul inițiat și moderat de dr. Richard Constantinescu, coordonatorul Clubului de literatură și arte „V. Voiculescu”, vor participa Iuliana Răducan, manager al Editurii Creator și autoarea cărții „Ghid de supraviețuire mentală”, Mioara Țârulescu, psihopedagog și specialist în psihologia comunicării.