Vineri, 19 aprilie, a avut loc evenimentul de lansare a lucrărilor pregătitoare construirii Spitalului Regional de Urgență din Iași.

apr. 20, 2024 | @ Presa | 0 comentarii

“Este un moment deosebit pe care noi, la Universitate, îl așteptăm de foarte mult timp. O universitate care în acest an împlinește 145 de ani de existență, o universitate care are în pregătire aproape 4.000 de rezidenți de toate specialitățile, o universitate care are 10.000 de studenți și care este pregătită să facă față tuturor provocărilor pe care această nouă structură spitalicească le va aduce. Vom asigura o pregătire corespunzătoare tuturor specialiștilor care vor funcționa în acest spital în condițiile unei infrastructuri care corespunde anilor în care trăim și care va aduce multe provocări în ceea ce privește diagnosticul și tratamentul tuturor afecțiunilor medicale de urgență.” a declarat Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu, prezent la evenimentul de vineri, 19 aprilie.

Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi va fi desfăşurat pe o suprafaţă de teren de 120.000 metri pătraţi în zona Moara de Vânt şi va avea o suprafaţă construită totală de 202.689 metri pătraţi. Conform proiectului, termenul de derulare a contractului de construcție este de 48 de luni. SRU Iaşi este o construcţie cu nouă etaje, care include două subsoluri, parter, cinci etaje superioare şi un etaj tehnic.

Viitoarea unitate medicală va avea 850 de paturi, din care 752 paturi pentru îngrijire acută şi 98 de paturi pentru îngrijire intensivă, dintre care 12 pentru Compartimentul de Mari Arşi, 10 pentru ATI Pediatrie, 16 pentru ATI Neonatologie şi 60 pentru ATI.

SRU Iaşi va avea 20 de săli de operaţie (o sală hibridă), trei scannere CT, două scannere RMN, şase cabinete de intervenţii endoscopie, patru scannere Angiografie, opt cabinete pentru radiografie, un cabinet densitometrie, un scanner SPECT (gamma camera).

Banii pentru acest proiect provin din fonduri europene, un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii şi de la bugetul de stat.