„Tratează antibioticele cu grijă pentru un viitor fără grijă!”

nov. 11, 2022 | @ Presa | 0 comentarii

În Săptămâna Mondială de Conștientizării Antimicrobiene din perioada 18-24 noiembrie 2022, în întreaga lume se desfășoară campanii integrate şi coerente cu privire la utilizarea raţională a antibioticelor.

Și compania Antibiotice se alătură acestei manifestări prin campania „Tratează antibioticele cu grijă pentru un viitor fără grijă!”, desfășurată în cadrul proiectului Antibioticele Mileniului III, în colaborare cu UMF IAși.

Campania va debuta pe 16 noiembrie 2022, cu un Workshop despre utilizarea corectă a antibioticelor organizat în Aula UMF „George Emil Palade” începand cu ora 16:00, destinat studentilor UMF din anii III, IV, V si VI. Seminarul va fi susținut de conf. dr. Roxana Georgiana Taușer și șef lucrări dr. Andrei Vâță, medic primar Boli Infectioase.

Vineri, 18 noiembrie 2022, cu ocazia Zilei Europene a Informării despre Antibiotice se va desfasura pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, o campanie de informare și conștientizare  asupra utilizării corecte a antibioticelor. La această activitate vor participa studenți voluntari de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T.  Popa” din Iași, alături de  reprezentanții  companiei Antibiotice.

Campania „Tratează antibioticele cu grijă pentru un viitor fără grijă” se desfășoara  simultan si la București  în colaborare cu  Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.

Tema „European Antibiotic Awareness Day (EAAD)” din acest an –„Să prevenim împreună rezistența la antimicrobiene!” – se referă la importanța colaborarării între entitățile implicate în lupta împotriva rezistenței la antimicrobiene (AMR) și subliniază necesitatea prevenției.