Simularea Concursului de rezidențiat: 402 de candidați

mai 17, 2024 | @ Academic | 0 comentarii

La prima ediție din acest an a Simulării Concursului de Rezidențiat la Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași, care va avea loc sâmbătă, 18 mai 2024, s-au înscris 326 de candidați pentru domeniul Medicină, 9 candidați pentru Farmacie și 67 pentru Medicină Dentară.

Societățile studențești (SSMI, SSSI, SSFI), cu sprijinul Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa”, Iași organizează simularea concursului de intrare în rezidențiat pe post și rezidențiat pe loc în domeniul medicină generală, medicină dentară și farmacie de două ori pe an, pe baza unei programări agreate de către studenții anului VI, studenții voluntari și cadrele didactice.

Simularea concursului de rezidențiat le oferă studenților din anii de studiu terminali ocazia de a se familiariza cu modul de desfășurare a unui concurs destul de dificil și de a-și evalua și consolida cunoștințele”, a precizat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Intrarea în sală a candidaților se va face în intervalul  8.00 – 8.20, numai pe baza buletinului/cărţii de identitate sau a paşaportului în termen de valabilitate, documente care vor sta pe masa candidatului tot timpul concursului pentru a putea fi reverificate. Cei fără un astfel de document valabil, nu vor fi primiţi în sala de concurs. În prezenţa tuturor candidaţilor, şefii de sală vor citi instrucţiunile privind modul de desfăşurare a concursului în intervalul orar 8.20 – 8.35. Subiectele vor fi deschise la ora 9.00.

Tematica și bibliografie: MedicinăMedicină DentarăFarmacie

Reamintim că Ministerul Sănătății organizează duminică, 17 noiembrie 2024, concursul național de intrare în rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie.