Școala de vară – „Cum ar fi să fii medic stomatolog?”

iun. 13, 2024 | @ Academic | 0 comentarii

Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași organizează, în perioada 1-14 iulie 2024, o școală de vară pentru elevi de liceu ce provin din medii defavorizate.

Școala de vară „Cum ar fi să fii MEDIC STOMATOLOG? – BeSTOMATIS”, finanțată în cadrul Proiectului privind Învătământul Secundar – ROSE de către Banca Internațională de Reconstrucție și Dezvoltare (Banca Mondială), are ca scop organizarea de cursuri și alte activități relevante destinate elevilor de liceu, cu precădere celor dezavantajați social, pentru încurajarea finalizării de către aceștia a studiilor liceale și facilitarea continuării educației la nivel terțiar.

Prin intermediul acestui proiect, 26 de elevi vor avea ocazia să participe timp de două săptămâni la un program educațional în domeniul medicinei dentare, ce cuprinde:

  • cursuri și ateliere de lucru;
  • vizite de studiu;
  • consiliere și orientare în alegerea profesiei de medic stomatolog/tehnician dentar;
  • activități cultural-recreative.

Proiectul se adresează elevilor proveniți din licee eligibile în cadrul programului ROSE, din regiunea Nord-Est, aflați în următoarele situații:

(i) au media aritmetică a mediilor generale a anilor de liceu minim 6.00 (șase) și îndeplinesc cel puțin una din următoarele cerințe:

  1. provin din familii cu venituri mici;
  2. sunt discriminați pe baza etniei (inclusiv romi);
  3. trăiesc în zone rurale sau alte zone în care nu există școli în proximitate;
  4. au unul sau ambii părinți care lucrează în străinătate;
  5. au cerințe educaționale speciale.

Fiecare dintre cei 26 de elevi selectați vor primi câte un kit de instruire format din: culegeri teste admitere, două tricouri personalizate, caiet, pix, rucsac personalizat, halat personalizat și o periuță de dinți electrică.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați https://bestomatis.grant.umfiasi.ro/