Principalele modificări ale concursului de admitere la UMF Iași din 2023

mart. 14, 2022 | @ Academic | 2 comentarii

După schimbarea bibliografiei – înlocuirea manualului de Biologie pentru clasa XI-a cu manualul BARRON’S – Anatomie şi fiziologie umană pentru admitere la facultăţile de medicină, Senatul UMF Iași a aprobat modificarea procentului de întrebări în structura tezei, la programele de studiu Medicină și Medicină Dentară. Aceste modificări ale metodologiei se vor implementa începând cu concursul de admitere din 2023. Astfel, 80% din întrebări vor fi din disciplina obligatorie (Biologie) și 20% din întrebări vor fi din disciplina la alegere (Chimie organică sau Fizică).

La concursul de admitere din acest an, procentul rămâne la fel ca până acum: 60% din întrebări vor fi din disciplina obligatorie (Biologie) și 40% din disciplina la alegere (Chimie organică sau Fizică).

O altă noutate pentru concursul de admitere din 2023 este modificarea bibliografiei. Manualul BARRON’S – Anatomie şi fiziologie umană pentru admitere la facultăţile de medicină, autori Barbara Krumhardt și I. Edward Alcamo, editura University Press Târgu Mureș, ediția 2022, va fi utilizată ca resursă bibliografică pentru concursul de admitere la proba de biologie la facultățile de medicină și medicină dentară, înlocuind manualul de Biologie pentru clasa XI-a.

Manualul, care are prețul de 175 lei, se găsește și la Librăria UMF Iași (deschisă de luni până vineri în intervalul orar 9-14).

ATENȚIE! Pentru concursul de admitere din acest an – 2022 – se va utiliza ca bibliografie manualul de Biologie pentru clasa XI-a, autori: Dan Cristescu, Carmen Sălăvăstru, Bogdan Voiculescu, Cezar Th. Niculescu, Radu Cârmaciu, Editura Corint, București, 2014 și Anatomia și fiziologia omului – teste pentru admitere 2022, Editura „Gr. T. Popa” U.M.F. Iași