Prima ședință din acest an a Cercului de Anatomie „Andreas Vesalius” va avea loc pe 27 martie

mart. 24, 2025 | @ Studenti | 0 comentarii

Cercul de Anatomie „Andreas Vesalius” din cadrul Catedrei de Anatomie a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași își reia activitatea în semestrul al doilea al anului universitar 2024/2025.

Cercul se reunește bisemestrial, în Amfiteatrul de Anatomie Ion Petrovanu” din cadrul Institutului de Anatomie. Prima întâlnire din acest semestru va avea loc joi, 27 martie, la ora 19:00.

Fondat în 1991 sub coordonarea prof. univ. dr. Ștefan Antohe și conf. univ. dr. Horațiu Varlam, Cercul de Anatomie a devenit un cadru academic esențial pentru studenții și tinerii medici rezidenți interesați de aprofundarea cunoștințelor de anatomie prin activități extracurriculare interactive și multidisciplinare. Obiectivul general al cercului de anatomie este de a consolida abilitățile specifice și competențele profesionale ale viitorilor profesioniști încorporând modelului clasic de predare a anatomiei o componentă colaborativă și integrată, modulată pe strategii inovatoare de cercetare și implementare utilizând concomitent componente didactice și academice.

Cercul își propune să reunească potențialul uman, facilitând socializarea și integrarea în mediul academic și de cercetare multiculturalismul aferent participanților, respectiv studenți ai tuturor facultăților universității noastre din cadrul celor trei direcții de predare curentă (română, franceză și engleză).

Concret, în cadrul reuniunilor bisemestriale se desfășoară activități specifice, respectiv:

  • prezentarea interactivă a proiectelor științifice studențești;
  • susținerea de prelegeri pe diverse teme medicale, susținute de invitați din mediul academic și medical ieșean;
  • workshopuri de tip „hands-on” care oferă participanților ocazia de a exersa diferite tehnici intervenționale și chirurgicale pe organe proaspete de animale;
  • prezentarea de tradiții și obiceiuri din țările de proveniență ale studenților, evenimente care implică momente artistice și culinare.