Echipa MAVIS Artificial Heart, pregătită pentru marea finală „Heart Hackaton” din Japonia
Echipa MAVIS Artificial Heart a Universității de Medicină și Faramcie „Grigore T. Popa” din Iași va reprezenta România în finala competiției mondiale HeartHackathon 2024 care va avea loc în Ustunomiya, Japonia, pe 12 noiembrie.
Dintre cei 38 de studenți care formează echipa MAVIS, majoritatea din cadrul Facultății de Bioinginerie Medicală, trei vor merge în finala din Japonia.
Echipa UMF Iași care pleacă în Japonia este formată din:
- Vlad Onceanu, doctorand în anul I
- Ana Bunduc, masterand în anul II, Facultatea de Bioinginerie Medicală
- Otilia Pintilii, student în anul IV, Facultatea de Bioinginerie Medicală
- Drd. Alexandru Plesoianu, coordonatorul echipei
UMF IAȘI MAVIS va concura alături de alte nouă echipe de elită din Statele Unite, Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă, Egipt, Thailanda și Suedia. Echipa de studenți de la UMF Iași s-a remarcat anul trecut prin câștigarea premiului „The most advanced design”, iar în acest an cu un nou proiect: o inimă artificială miniaturizată destinată pacienților pediatrici, controlată printr-o aplicație mobilă.
Datorită acestei calificări, studenții au posibilitatea de a participa la Întâlnirea Anuală a ISMCS (International Society For Mechanical Circulatory Support) din Ustunomiya, pentru a-și prezenta proiectul.
Premii pe bandă rulantă pentru Inima artificială MAVIS
Inima artificială MAVIS a primit numeroase premii și în România: „Inovația medicală a anului”, la Romanian HealthCare Awards, „Premiu de excelență” în cadrul Galei Cercetării românești, locul I la concursul „Game of Science – România”, dar și în străinătate: yESAO Exchange Award 2024 și IQVIA – „Leadership in healthcare”.
Echipele calificate în finala Heart Hackaton 2024
- MAVIS Artificial Heart – România
- Bath Heart, Marea Britanie
- Heartificial, din Marea Britanie
- KTaH, din Suedia
- Peribsen, din Egipt
- Mahidol Cardiatech, din Thailanda
- CBU Cardiac Engineering, din SUA
- Monash Heart Hack, din Australia
- Mending Broken Hearts, din Australia
- UC Biomed, din Noua Zeelandă