Congresul Facultății de Medicină Dentară: „Am celebrat 64 de ani de învățământ superior medical stomatologic ieșean”

mart. 26, 2024 | @ Academic | 0 comentarii

În perioada 14-16 martie s-a desfășurat Congresul de Medicină Dentară, având ca temă centrală „Impactul Tehnologiilor Actuale în Stomatologia Contemporană, la Hotel Internațional.

„A fost un eveniment științific de înaltă ținută, în cadrul căruia am celebrat și 64 de ani de învățământ superior medical stomatologic ieșean, împletind astfel firul tradiției cu revenirea la firescul colaborărilor inter-academice atât pe plan național, cât și internațional”, a punctat prof. univ. dr. Monica Silvia Tatarciuc, decanul Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Au participat, pe parcursul celor trei zile de activitate, specialiști de prestigiu din numeroase centre universitare din țară precum București, Craiova, Cluj, Timișoara, Constanța și Oradea. Congresul a avut totodată și un impact internațional semnificativ prin participarea unor profesioniști de marcă din Israel, Italia, Polonia, Belgia, Germania, Republica Moldova și Bulgaria.

În cadrul Congresului s-a desfășurat și o serie de workshop-uri menite să dezvolte cunoștințele și manualitatea atât a studenților, cât și a medicilor rezidenți debutanți, acestea fiind concepute atât pentru seriile de română-engleză, cât și pentru cele de franceză. Printre acestea, enumerăm câteva titluri importante, care au reușit să îi surprindă pe participanții din acest an: Direct anterior restorations with composite resins resins, How to prevent errors in root canal shaping process, Journey into Digital Dentistry sau How to do business in the web3 era”.