Lansare de carte: „Cazul K”
Vineri, 10 decembrie, de la ora 13.00, în Aula „George Emil Palade”, va avea loc lansarea cărții „Cazul K”, scris de Alexandra Bujor, studentă la Medicină în anul III. Prezintă cunoscutul scriitor Liviu Antonesei. Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube ale Universității.
Debutul editorial al Alexandrei Bujor, studentă la Medicină în anul III, a surprins plăcut atât comunitatea academică a UMF Iași, cât și lumea literară ieșeană. Cartea sa, „Cazul K”, a fost publicată de Editura Junimea în acest an.
„Cazul K este un roman bine construit, excelent scris, cu personaje plauzibile și o poveste atractivă și verosimilă. Cartea îşi extrage substanța din zona profesiei pe care și-a ales-o. Începem să scriem din/ despre lumea noastră apropiată. Romanul nu este un thriller, dar te ține legat de paginile sale ca și cum ar fi. Finalul e lăsat deschis, ceea ce ar putea fi o promisiune pentru o continuare. Dar aceasta rămâne treaba autoarei, eu sunt mulțumit că am avut deja ocazia să citesc un roman foarte bun.”, a apreciat scriitorul Liviu Antonesei.
Proza tinerei mediciniste a fost remarcată și de cunoscutul istoric Adrian Cioroianu: „Când vezi o tânără femeie frumoasă scriind proză cu seriozitate, te încearcă o nostalgie după rânduielile de-acum un veac, pe când educația și grația, în mediul orașelor noastre (cum ar fi Iașul), mergeau adesea mână în mână. Alexandra Bujor este din această stirpe. Ea și-a construit în aceste pagini un alter ego tocmai pentru a ne explica viziunea-i cu totul umanistă despre viață – și e limpede că destinul naratoarei care e va merge mai departe, în măsura în care va vrea să-l țină aproape de scris. În fața unui astfel de debut nu poți decât să gândești cât de bogată e țara în care astfel de oameni frumoși și inteligenți găsesc timp pentru a scrie și descrie frumosul inimii lor. Iar rezultatul, aici, e un roman de dragoste pe înțelesul generației mileniului, cu trimiteri la vasta lume a spitalelor (și a unei presupuse doctorițe pensionare…), cu referințe cosmopolite și, printre mai mulți bărbați examinați prin tinerii ochi femeiești ai autoarei, cu un personaj pe nume K. – oriental, intrigant și seducător…”