Orientation Days 2024: programul complet

sept. 3, 2024 | @ Academic | 0 comentarii

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași își întâmpină bobocii în fiecare toamnă în cadrul Orientation Days – programul de integrare pentru studenţii din primul an -, care se va desfășura în perioada 18 – 22 septembrie sub forma unor întâlniri cu profesorii tutori, cu studenți din anii mai mari împreună cu care vor face tururi ghidate în Universitate. Evenimentul, aflat în acest an la a opta ediție, este organizat împreună cu societățile studențești care activează în cadrul UMF Iași: Societatea Studenților Mediciniști (SSMI), Societatea Studenților Stomatologi (SSSI), Societatea Studenților Farmaciști (SSFI), Asociația Studenților Bioingineri (ASB), Societatea Studențească de Chirurgie (SSCR), European Medical Students’ Association filiala Iași (EMSA), Asociația Medicală a Studenților Francofoni din Iași (AMSFI) și Uniunea Francofonă a Studenților Stomatologi din Iași (UFEDI).

„Înaintea deschiderii anului universitar, care va avea loc pe 23 septembrie, studenții noștri din anul I au ocazia de a se familiariza cu universitatea noastră prin întâlniri cu profesorii tutori și studenți din anii mai mari, precum și prin tururi ghidate în campusul UMF Iași. Ne dorim ca acest program, care a devenit deja tradiție, să le ofere un început cât mai bun în parcursul lor academic și să le faciliteze integrarea în comunitatea noastră academică”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Întâlnirile au fost programate pe specializări și serii și au ca punct de plecare Aula „George Emil Palade” (Clădirea Farmacie, str. Universității nr. 16) – pentru studenții facultăților de Medicină Generală și Farmacie, și Aula Centrului de Simulare „Prof. univ. dr. Cristian Dragomir” (str. M. Kogălniceanu nr. 9-13) – pentru bobocii facultăților de Medicină dentară și Bioinginerie medicală.  În aule bobocii se vor întâlni cu reprezentanții decanatelor, ai societăților studențești, tutorii de serie, psihologul SCOP și vor avea ocazia de a pune întrebări legate de activitățile din primul an. În cadrul evenimentului, studenții își vor primi și halatele de student la UMF Iași.

După prezentări, studenții vor participa la tururi ghidate, personalizate în funcție de facultăți.

Astfel, bobocii Facultății de Medicină vor vizita laboratoarele de Biochimie din Clădirea Farmacie, Institutul de Anatomie, amfiteatrele Anatomie Mic și Anatomie Mare, amfiteatrele „Duca” și „Cotrău, laboratoarele de Biofizică, Biologie Celulară, sediile societăților studențești, muzeele de Istorie a Medicinei și de Anatomie, precum și cantina Universității. De aici se va pleca la Biblioteca UMF, apoi la Centrul de limbi moderne, unde funcționează și Centrul Cultural „I. I. Mironescu”. Turul ghidat se va încheia cu moderna clădire „Nicolae Leon”, unde vor vedea sala de informatică și baza de Abilități medicale și Abilități Chirurgicale.

Bobocilor de la toate specializările facultății de Medicină Dentară li se va prezenta Facultatea de Medicină dentară: Baza clinică de învățământ, simulatoare și boxe, amfiteatre și săli LP și  sediul Societății Studenților Stomatologi Iași.

Turul va urmări traseul unui student din primul an, mergând mai departe la Institutul de Anatomie, Corpul Principal al Universității, Clădirea Farmacie (laboratorul de Biochimie), Aula „George Emil Palade”, amfiteatrele Anatomie Mic și Anatomie Mare, amfiteatrele „Duca” și „Cotrău”, muzeele de Istorie a Medicinei și Muzeul de Anatomie, precum și cantina Universității.  De aici se va pleca la Biblioteca UMF, iar turul se va încheia la Centrul de limbi moderne, unde funcționează și Centrul Cultural „I. I. Mironescu”.

Bobocii Facultății de Farmacie vor vizita laboratoarele de Chimie Anorganică și Chimie Analitică, sediul Societății Studenților Farmaciști din Iași, muzeele de Istorie a Farmaciei, de Anatomie și de Istorie a Medicinei, Institutul de Anatomie, ”, amfiteatrul „Igienă”, amfiteatrele Anatomie Mic și Anatomie Mare, amfiteatrele „Duca” și „Cotrău”, precum și cantina Universității. De aici se va pleca la Biblioteca UMF, apoi la Centrul de limbi moderne, unde funcționează și Centrul Cultural „I. I. Mironescu”.

Studenții din anul I ai Facultății de Bioinginerie medicală, de la specializările Bioinginerie și Balneofiziokinetoterapie și recuperare vor vizita laboratoarele și amfiteatrele Facultății de Bioinginerie medicală, precum și sediul Asociației Studenților Bioingineri Iași. Turul continuă cu prezentarea clădirii principale a Universității, a Institutului de Anatomie, sediul Facultății de Farmacie, Aula „George Emil Palade”, amfiteatrele Anatomie Mic și Anatomie Mare și muzeul de Istorie a Medicinei, precum și cantina UMF. De aici se va pleca la Biblioteca Universității, iar turul se va încheia la Centrul de limbi moderne, unde funcționează și Centrul Cultural „I. I. Mironescu”.

 

Calendarul Orientation Days

18 septembrie

Facultatea de Medicină (RO)

  • 09:00 Medicină – Seria A și Seria B
  • 10:30 Medicină – Seria C și Seria D
  • 12:00 Medicină – Seria E și Seria F
  • 13:30 Medicină – Seria G și Seria H

19 septembrie

Facultatea de Medicină (RO)

  • 09:00 Asistență medicală generală – Seriile A, B și C
  • 10:30 Nutriție și Dietetică – Seria A

Facultatea de Farmacie (RO + EN)

  • 12:00 Farmacie RO – Seria A și Seria B
  • 13:30 Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic – Seria A
  • 15:00 Farmacie EN – Seria A și Seria B

20 septembrie

Facultatea de Medicină dentară (RO)

  • 09:00 Medicină dentară – Seria A
  • 10:30 Medicină dentară – Seria B
  • 12:00 Tehnică dentară – Seria A
  • 13:30 Asistență de profilaxie stomatologică – Seria A

21 septembrie

Facultatea de Bioinginerie medicală (RO + EN)

  • 09:00 Bioinginerie – Seria A
  • 10:30 Balneofiziokinetoterapie și recuperare – RO, Seria A
  • 12:00 Balneofiziokinetoterapie și recuperare – EN, Seria A

22 septembrie

Facultatea de Medicină (EN + FR)

  • 09:00 Medicină EN – Seriile A, B și C
  • 10:30 Medicină FR – Seriile A și B

Facultatea de Medicină dentară (EN + FR)

  • 12:00 Medicină dentară EN – Seria A
  • 13:30 Medicină dentară FR – Seriile A și B