Al 6-lea Congres Național de Medicină Tradițională Chineză cu Participare Internațională, la UMF Iași

iun. 17, 2024 | @ Academic | 0 comentarii

Facultatea de Medicină  și Institutul Confucius din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, împreună cu  Societatea Română de Medicină Tradițională Chineză, organizează cel de-al  6-lea Congres Național de Medicină Tradițională Chineză cu Participare Internațională. Tema acestei ediții este „Importanța MTC în diagnosticul și tratamentul tulburărilor de imunitate”. Evenimentul se va desfășura în format hibrid în perioada 20-23 iunie 2024, la Centrul de simulare „Prof. Univ. Dr. Cristian Dragomir” al UMF Iași.

Suntem onorați că suntem co-organizatori ai acestei ediții a Congresului de Medicină Tradițională Chineză. După inaugurarea Institutului Confucius la UMF Iași – ale cărui activități nu sunt doar culturale și educative, ci și medicale – oferindu-ne posibilitatea introducerii în curriculum a unui curs de medicină tradițională chineză, iată că suntem implicați și în organizarea acestei manifestări științifice care reunește specialiști în domeniul medicinei tradiționale chineze atât din țară, cât și din străinătate”, a subliniat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Congresul îşi propune să aducă în prim plan contribuția pe care o poate avea medicina tradiţională chineză în managementul patologiilor sistemului imunitar și să ofere o perspectivă asupra patologiilor clasificate drept tulburări de imunitate în MTC.

La congres vor participa specialiști cu o vastă experiență în domeniul medicinei tradiţionale chineze, atât din perspectiva practicii clinice, cât și din cea a cercetării ştiinţifice: prof. univ. dr. Chen Zhe (R. P. Chineză), prof. univ. dr. Dai Min (R.P. Chineză), dr. Carlo Maria Giovanardi (Italia), prof. univ. dr. Barbara L. Gracious (SUA), dl. Li Zenghui (R.P.Chineză), prof. univ. dr. Lu Furong (R.P.Chineză), dr. Marc Martin (Franţa), dr. Pierrot Francois (Franţa), dr. Alain Schmidt (Franţa).

Programul complet al Congresului, AICI