Programe și apeluri pentru profesori, cercetatori, doctoranzi
Fulbright Visiting Scholar Award 2021-2022
Comisia Fulbright România-SUA anunță concursul anual pentru programul Fulbright Visiting Scholar pentru profesori, cercetători și profesioniști români care au o diplomă de doctor sau echivalent (certificat). Granturile sunt disponibile pentru efectuarea de cercetări și / sau prelegeri în universitățile din SUA. Deadline: 8 noiembrie 2020
Programul oferă burse Programul Fulbright Visiting Scholar oferă asigurări internaționale de călătorie, accidente / boală și o bursă lunară care acoperă cheltuielile de cazare și de trai cadrelor didactice și cercetătorilor din universități, centre și institute de cercetare, care doresc să predea ori să realizeze studii și cercetări în mediul academic american.
Candidații sunt invitati să aplice pentru stagii de cercetare, de predare sau cu proiecte combinate (cercetare și predare), în orice domeniu, cu excepția medicinei clinice. Mobilitățile vor avea durata cuprinsă între 3 și 6 luni. Mai multe detalii, AICI
European Green Deal Call
Organizațiile industriale, IMM-urile, universitățile, centrele de cercetare, instituțiile publice, ONG-urile, organizațiile internaționale sunt invitate să aplice la apelul „European Green Deal Call”, cu condiția de a avea cel puțin trei parteneri din țările programului.
Apelul „European Green Deal Call” publicat de Comisia Europeană la 18 septembrie 2020 în cadrul Programului Orizont 2020 își propune să finanțeze proiecte de cercetare și dezvoltare și inovare cu scopul de a face continentul european „neutru din punct de vedere climatic” până în 2050. În cadrul apelului cu un buget de 1 miliard de euro, au fost deschise competiții pe 20 de subiecte în 10 domenii prioritare pentru a depăși provocările climatice și de mediu ale Europei.
Cei care doresc să includă în propunere și un partener din Turcia pot dă-l contacteze pe expertul în afaceri europene al Direcției pentru afaceri europene, Dr. Petek Karatekelioğlu (bp@ab.gov.tr), care poate oferi consultanță cu privire la stabilirea de parteneriate.
Mai multe detalii, AICI
Apel Martí i Franquès 2020 pentru 75 de granturi doctorale
Universitat Rovira i Virgili (URV) anunţă deschiderea competiţiei Martí i Franquès în cadrul căreia sunt oferite 76 de granturi doctorale.
Universitatea Rovira i Virgili, în colaborare cu instituțiile de cercetare afiliate Campusului de Excelență Internațională Catalunia de Sud (CEICS), lansează programul de granturi de cercetare Martí i Franquès, o cooperare public-privată concepută pentru a atrage doctoranzi și cercetători postdoctorali talentați.
Acest program îl onorează pe omul de știință Antoni Martí i Franquès (Altafulla, 1750 – Tarragona, 1832), care a adus contribuții remarcabile nu numai la domeniile biologiei, fizicii și chimiei, ci și la dezvoltarea economică a Cataloniei de Sud. El a fost primul om de știință care a stabilit cu exactitate compoziția aerului.
Termenul limită pentru depunerea aplicaţiilor: 15 noiembrie 2020.
Mai multe informații, AICI