Societatea Studenţilor Medicinişti din Iaşi (SSMI), în colaborare cu Asociația Română Anti-Sida, organizează, în perioada 29 noiembrie – 5 decembrie 2016, Campania de prevenție şi antistigmatizare cu ocazia Zilei Mondiale de combatere a HIV/SIDA.
Proiectul “World Aids Day” se va desfășura în cadrul Universității de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” Iaşi, propunând o serie de acțiuni cu scop informativ asupra implicațiilor virusului HIV şi militând pentru înlăturarea discriminării sociale a pacienților seropozitivi.
În prima parte a proiectului s-a demarat o campanie de prevenție, prin amplasarea unui stand în cladirea UMF, în cadrul căruia voluntarii au împărțit pliante informative şi au oferit informații referitoare la metodele de combatere a HIV/SIDA. De asemenea, persoanele dornice să ia parte la acest proiect au putut participa la realizarea unui colaj fotografic. Acesta conține mesaje de încurajare şi va fi donat în data de 5 decembrie pacienților de la Spitalul de Boli Infecțioase, secția HIV/SIDA. Nu în ultimul rând, iluminarea clădirii Universității de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” în culoarea roșie în această perioadă, idee cunoscută și adoptată de multe dintre clădirile de referință pe plan internațional, arată susținerea şi suportul oferit persoanelor stigmatizate.