Joi, 24 noiembrie 2016, ora 14:00, Societatea Studenților Mediciniști Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” în parteneriat cu Antibiotice Iași organizează, în Amfiteatrul Boli Infecțioase al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase “Sfânta Parascheva” Iași, workshop-ul intitulat „Antibioticele – folosește-le cu grijă! Fiecare este responsabil!”.

Evenimentul face parte din campania de responsabilitate socială inițiată de Societatea Studenților Mediciniști Iași cu prilejul Zilei Europene de Informare despre antibiotice (ZEIA) și are ca scop informarea populației asupra utilizării corecte a antibioticelor.

La workshop sunt așteptați să participe studenții mediciniști, farmaciști și stomatologi din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași.

În cadrul evenimentului, Compania Antibiotice lansează un concurs de proiecte intitulat „ Antibioticele – folosește-le cu grijă! Fiecare este responsabil!” destinat participanților la workshop. Concursul are ca scop identificarea unor acțiuni, proiecte, care ar conduce la inițierea unei campanii de informare corectă a populației în vederea utilizării raționale a antibioticelor.

Studenții participanți sunt invitați să elaboreze un proiect de comunicare adresat populației cu privire la utilizarea cu responsabilitate a antibioticelor.

Candidații se pot înscrie la concurs cu un proiect în perioada 25 noiembrie 2016 – 31 ianuarie 2017. Termenul limită de înscriere este 31 ianuarie 2017, ora 24.00.

Înscrierea proiectului în concurs se va face la adresa de mail office@antibiotice.ro.

Proiecte înscrise vor fi evaluate în perioada 1 februarie – 28 februarie 2017 de un juriu format din reprezentanți ai Societății Studenților Mediciniști, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” și ai Companiei Antibiotice Iași. Câștigătorii vor fi anunțați pe 1 martie 2017, când va fi organizată și festivitatea de premiere.