afis-sscrSocietatea Studențească de Chirurgie din România, Filiala Iaşi organizează, la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” Iași, în perioada 28-30 Octombrie, cea de-a XXV-a ediţie a workshop-ului ”Knots & Sutures”.

Subiectele principale ale acestei ediții sunt asepsie şi antisepsie, instrumentar chirurgical de bază, noduri chirurgicale, managementul plăgii, suturi chirurgicale, bandaje şi pansamente.

Potrivit organizatorilor, scopul acestui workshop este de a oferi studenților la medicină din anii preclinici posibilitatea de a se familiariza cu instrumentarul chirurgical, de a învăța în mod corect efectuarea unui nod chirurgical, proceduri chirurgicale elementare (incizii, șuturi) și noțiuni de managementul plăgii.

 Workshop-ul are o componentă teoretică, susținută de către echipa de studenți organizatori sub forma unor prezentări Powerpoint și  componentă practică, care constă din succesiuni de demonstrații realizate de instructorul principal. La sfârșitul cursului practic, participanții susțin un test practic de evaluare în urma căruia obțin un punctaj pur informativ.

 Website:  http://sscr.ro/ro/iasi/knots-sutures-ed-25