Workshop de chirurgie la UMF Iasi
26/10/2016
news@umfiasi.ro (456 articole)
0 comentarii
Distribuie

Workshop de chirurgie la UMF Iasi

Societatea Studențească de Chirurgie din România, Filiala Iaşi organizează, la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” Iași, în perioada 28-30 Octombrie, cea de-a XXV-a ediţie a workshop-ului ”Knots & Sutures”.

Subiectele principale ale acestei ediții sunt asepsie şi antisepsie, instrumentar chirurgical de bază, noduri chirurgicale, managementul plăgii, suturi chirurgicale, bandaje şi pansamente.

Potrivit organizatorilor, scopul acestui workshop este de a oferi studenților la medicină din anii preclinici posibilitatea de a se familiariza cu instrumentarul chirurgical, de a învăța în mod corect efectuarea unui nod chirurgical, proceduri chirurgicale elementare (incizii, șuturi) și noțiuni de managementul plăgii.

 Workshop-ul are o componentă teoretică, susținută de către echipa de studenți organizatori sub forma unor prezentări Powerpoint și  componentă practică, care constă din succesiuni de demonstrații realizate de instructorul principal. La sfârșitul cursului practic, participanții susțin un test practic de evaluare în urma căruia obțin un punctaj pur informativ.

 Website:  http://sscr.ro/ro/iasi/knots-sutures-ed-25

news@umfiasi.ro

news@umfiasi.ro

News@umfiasi.ro este portalul de știri al Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași.

Comentarii

Nu exista comentarii Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie un comentariu

Reguli pentru un dialog civilizat: Comentariile se vor incadra in tematica articolului si se vor referi la articol, si NU la autorul acestuia. Va rugam insistent sa folositi un limbaj civilizat si o limba romana curata si corecta. Comentariile care nu respecta aceste doua reguli simple NU vor fi publicate.

Campurile marcate cu * sunt obligatorii