Ieri, 9 aprilie 2019, în Sala Mare a Primăriei, a avut loc conferința de presă care a anunțat cea de-a doua ediție a „Iași, orașul studenției tale. Porți deschise la universitățile ieșene”, la care au participat reprezentanții universităților publice ieșene și primarul municipiului Iași.

Cele cinci universități publice din Iași continuă acțiunile comune, în colaborare cu Primăria Municipiului Iași, de promovare a ofertei educaționale în rândul elevilor din toată țara. Sub sloganul „Iași, orașul studenției tale. Porți deschise la universitățile ieșene”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” au convenit să își deschidă porțile în perioada 13 – 17 aprilie pentru elevii curioși, care vor să afle ce înseamnă viața de student.

Fiecare dintre cele cinci universități va desfășura propriile activități, iar grupurile de elevi care vor dori să viziteze centrul universitar ieșean în perioada 13 – 17 aprilie vor putea să participe gratuit la toate manifestările organizate.

Materialele promoționale, precum reclame stradale și un film de prezentare a Iașului universitar, realizat special pentru acest eveniment, au fost distribuite în Iași, dar și în mai multe orașe din zona Moldovei. Reprezentanții celor cinci universități și ai Primăriei Municipiului Iași au precizat că acesta este încă un pas important efectuat către o colaborare de perspectivă apropiată în centrul universitar ieșean pe marile proiecte care vor promova conceptul „Iași, orașul studenției tale”.

Conferințe și cursuri deschise, workshop-uri, tururi universitare ghidate și experimente spectaculoase sunt doar câteva dintre manifestările pregătite de instituțiile de învățământ superior ieșene pentru tinerii care doresc să experimenteze studenția.

Cadrele didactice și elevii care își doresc să participe la evenimente sunt invitați să urmărească site-urile celor cinci universități pentru mai multe informații și înscrieri.

Prima ediție a proiectului comun „Iași, orașul studenției tale. Porți deschise la universitățile ieșene” desfășurată anul trecut a avut un real succes în rândul elevilor de liceu, numărând peste 5000 de participanți.

„Proiectul «Iași, oraș al studenției tale. Porți deschise la Universitățile ieșene» pe care îl facem în echipă, al doilea an consecutiv, este un proiect care continuă în mod firesc demersurile universității noastre de promovare a ofertei educaționale. Acestea aduc în atenția elevilor prezentarea facultăților și a bazei materiale a Universității, oportunitățile pe care le poate avea un student medicinist în Iași și perspectivele de carieră pe care studenții le au, după terminarea unei facultăți din cadrul UMF Iași. În acest an, când am conturat programul Zilelor Porților Deschise, am pus un accent mai mare pe orientarea în carieră, ca parte a strategiei Universității noastre de prevenire a abandonului universitar. Astfel, avem zilnic, pentru elevi, două workshopuri și un curs deschis pe acest subiect susținute de psihologii de la Seviciul de Consiliere și Orientare în Carieră al Universității noastre.” a declarat doamna prorector  prof.dr. Beatrice Ioan, care a reprezentat conducerea UMF Iași la conferința de presă de astăzi.

Conferința de presă poate fi urmărită aici: https://www.youtube.com/watch?v=ReFZ0ghKuRE