UMF Iași: măsuri de limitare a riscului de infecție cu COVID-19
08/03/2020
news@umfiasi.ro (663 articole)
1 comentariu
Distribuie

UMF Iași: măsuri de limitare a riscului de infecție cu COVID-19

În contextul situației epidemiologice actuale și Hotărârii nr. 6 din 6 martie 2020, a Grupului de Suport Tehnico-Științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României,  Consiliul de Administrație al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, întrunit în ședință extraordinară în data de 8 martie 2020, ora 17.00, a decis următoarele:

1. În perioada 9 – 10 martie 2020 se suspendă, în totalitate, activitatea didactică cu studenții. În acest interval, Decanatele facultăților vor evalua spațiile necesare pentru relocarea activităților didactice din spitale.

2. Începând cu data de 11 martie 2020 până la 31 martie 2020 cursurile la toate facultățile și specializările se vor desfășura on-line, pe platforma de e-learning.

2.1. Lucrările practice din anii preclinici se vor desfășura conform orarului deja stabilit.

2.2. Stagiile clinice se vor desfășura, sub formă de prezentări de caz (Case-Based Learning și Problem-Based Learning), în spațiile de învățământ ale Universității, altele decât cele din clinici, conform orarului care va fi perfectat în zilele de 9 și 10 martie 2020 și postat pe site-ul www.umfiasi.ro.

 2.3. Sesiunea pentru examenele credit se va desfășura conform programării stabilite.

3. Serviciile administrative vor lua măsurile care se impun pentru funcționalizarea tuturor spațiilor care pot fi utilizate în scopuri didactice și pentru intensificarea măsurilor profilactice specifice.

 4. Deplasările cadrelor didactice în zone cu risc epidemiologic și mobilitățile studentești de tip outgoing și incoming se suspendă.

Orice nouă decizie privind activitatea didactică viitoare va fi postată pe site-ul universității, pe newsletter şi pe pagina oficială de facebook a Universității, pe care vă rugăm să le consultați frecvent.

Conducerea UMF Iași invită la tratarea cu maximă responsabilitate a situaţiei, fiind încrezătoare că respectarea recomandărilor oficiale va reduce riscul epidemiologic de răspândire a infecției cu noul coronavirus.

Taguri Covid-19
news@umfiasi.ro

news@umfiasi.ro

News@umfiasi.ro este portalul de știri al Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași.

Comentarii

  1. Adina
    Adina martie 09, 09:41
    Poate invatati studentii sa nu mai circule prin mijloacele de transport/pe strada imbracati in halatele cu care intra prin spitale. Este valabil pentru tot personalul de prin spitale, vad zilnic cadre medicale pe strada in papuci si uniforma...chiar daca doar trec strada dintre Policlinica 1 si spitalul Spiridon...

Scrie un comentariu