În luna septembrie, reprezentanții UMF Iași au participat la trei târguri internaționale în scopul de a promova oferta educațională a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, de a crește vizibilitatea internațională a Universității și pentru a stabili noi parteneriate educaționale și de cercetare științifică cu universități din alte țări.

O delegație a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași condusă de prof. univ. dr. Monica Hăncianu, prorector Relații Internaționale, participă, în perioada 24-27 septembrie 2019, la cea de-a 31-a ediție a Conferinţei Asociaţiei Europene pentru Educaţie Internaţională – EAIE 2019, de la Helsinki, Finlanda.

„În 2019, este al zecelea an consecutiv în care Universitatea de Medicină și Farmacie «Grigore T. Popa» din Iași participă la Conferinţa Asociaţiei Europene pentru Educaţie Internaţională – EAIE. În acest an, delegația noastră s-a deplasat la Helsinki cu scopul de a întări parteneriatele deja create prin întâlniri cu omologi, de a stabili contacte noi și de a ne informa cu privire la tendințele în strategiile de internaționalizare a învățământului superior” a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Învăţământul superior românesc este promovat la Conferinţa Asociaţiei Europene pentru Educaţie Internaţională – EAIE 2019, eveniment vizitat anual de mii de participanţi din zeci de ţări ale lumii. Organizat sub egida Consiliului Naţional al Rectorilor din România şi cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, pavilionul „Study in Romania” este o iniţiativă destinată internaţionalizării învăţământului superior românesc şi este susţinută prin portalul www.studyinromania.gov.ro.

La începutul lunii septembrie, în zilele de 6 și 7, reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași au participat la Târgul Educațional de la Dortmund (Einstieg University Fairs) iar în zilele de 24 și 25 septembrie 2019, la International Gulf University Fair Casablanca, Maroc. Participarea la aceste târguri educaţionale are ca scop dezvoltarea instituţională prin creşterea vizibilităţii internaţionale, promovarea universităţii şi a programelor de studiu, creşterea numărului de studenţi internaţionali atraşi și schimbul de bune practici dintre universităţi cu rol în intensificarea proiectelor de cercetare bilaterale cu parteneri externi. Participarea la aceste două târguri este finanțată prin proiectul InterMedIS 2.0 – Internaţionalizarea învăţământului superior medical ieşean, FDI 2019, Domeniul 2, care are ca obiectiv dezvoltarea instituţională prin creşterea vizibilităţii internaţionale. Prin acest proiect, UMF Iaşi continuă şi completează acţiunile de internaţionalizare desfăşurate anterior, în cadrul competiţiilor FDI 2016 – 2018.

 

FOTO: Participarea UMF Iași la Conferinţa Asociaţiei Europene pentru Educaţie Internaţională – EAIE 2019, de la Helsinki, Finlanda

 

FOTO: Participarea UMF Iași la Târgul Educațional de la Dortmund (Einstieg University Fairs)

 

FOTO: Participarea UMF Iași la International Gulf University Fair Casablanca, Maroc