Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași va conferi titlul de Doctor Honoris Causa unor personalități din domeniul patologiei și chirurgiei cancerului colorectal: domnului Philip Quirke, profesor de patologie la Yorkshire Cancer Research Centenary și director al Departamentului de Patologie și Biologie a Tumorii din cadrul Facultății de Medicină, Universitatea din Leeds, Marea Britanie și domnului  Zoran Krivokapić, profesor de chirurgie la Facultatea de Medicină din cadrul  Universității din Belgrad, Serbia și director al Departamentului de Coloproctologie din cadrul primei Clinici Chirurgicale din Belgrad.

Ceremonia va avea loc joi, 14 martie, de la ora 15.30, în Sala Senatului.

Prof. univ. dr. Philip Quirke este unul dintre cei mai valoroși specialiști în domeniul patologiei cancerului colorectal din lume. Este autorul a peste 360 de articole în reviste științifice de prestigiu, a trei cărți și a 27 de capitole în volume de specialitate, precum și a unor importante ghiduri și protocoale chirurgicale. Studiile sale inovatoare i-au adus faima internațională, activitatea sa științifică extraordinară fiind indicată și de indicele personal H de 91.

Activitatea academică, științifică și profesională a prof. univ. dr. Zoran Krivokapić este de asemenea  impresionantă. Ca medic chirurg, a operat peste 5000 de pacienți diagnosticați cu carcinom colorectal, a efectuat peste peste 150 de reconstructii a sfincterului și a inițiat peste 40 de proceduri chirurgicale și de diagnostic noi în domeniul medicinei coloproctologice. Este autorul a 580 de lucrări științifice și a 49 de monografii și a condus numeroase asociații profesionale, atât din țară, cât și din străinătate.