Vineri, 19 mai, la Palatul Parlamentului din București, a avut loc Gala Profesorului Bologna, ceremonie în cadrul căreia au fost decernate 120 de premii. De la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” Iași, trei cadre didactice au primit distincția ”Profesorul Bologna”: ș.l. dr. Călin Petru Corciovă și ș.l. dr.Mariana Rotariu, de la Facultatea de Bioinginerie Medicală  și ș.l.dr. Mariana Floria, de la Facultatea de Medicină.

Clic pentru a vizualiza diplomele câștigătorilor

Gala Profesorului Bologna este proiectul prin care, de zece ani, studenții din România au ocazia să își exprime respectul, recunoștința și aprecierea pentru acele cadre didactice universitare care reușesc să inspire și să stârnească interes prin metode de predare adaptate la nevoile și interesele lor, care îi sprijină și le devin modele. Studenții  au avut ocazia să-și nominalizeze cadrele didactice preferate pe site-ul www.profitari.ro ,în perioada 27 februarie – 19 martie 2017.

Șef lucrări dr. Mariana Floria, de la Disiciplina Medicină Internă, a fost votată pentru că “are un bagaj vast de cunoștințe, foarte bune abilități de comunicare și transmitere a acestor cunoștințe, este punctuală și deschisă cu studenții. Încurajează aprofundarea materiei studiate, punând la dispoziția studenților materiale suplimentare. Este de părere că studenții înțeleg și rețin mai bine materia dacă sunt supuși evaluării continue, în locul unui singur examen la finalul semestrului. Consideră că studenții se pot dezvolta mult atât personal, cât și profesional în urma volutariatului, așa că le recomandă să se implice și în acest gen de activități”.

Potrivit studenților, șef lucrări dr. Mariana Rotariu, de la Bioingienerie Medicală – Sectia Balneofiziokinetoterapie, este “o persoană empatică și pozitivă, oferă informații relevante și propice pentru încadrarea pe piața muncii a studenților. Folosește metode interactive prin care captează atenția tuturor studenților, îi provoacă la dezbateri și le stimulează gândirea logică. Profesoara îndeamnă studenții să participe la conferințe de specialitate. Având în vedere faptul că este fost kinetoterapeut, doamna profesor ajută studenții prin oferirea multor exemple practice. Încearcă să îmbunătățească sistemul prin introducerea unor cursuri postuniversitare conduse de dânsa”.

Despre șef lucrări dr. Călin Petru Corciovă, prodecan al Facultății de Bioinginerie Medicală, unul dintre studenți spune că “este unul dintre acei profesori care mă fac să fiu mândru că sunt student român, în această facultate”. “Este foarte dornic să ajute studenții și este de apreciat faptul că profesor de laborator fiind, uneori când aparatele tehnice necesare sunt insuficiente la număr, dumnealui face rost din surse proprii de aparatele și instrumentele respective. Modul de predare este interactiv și bazat pe dialog, dezbateri, prezentări și scheme, toate acestea având ca scop înțelegerea materiei de către student. Profesorul este un adept al progresului profesional, încurajând studenții să participe la conferințe de specialitate și deseori îi și însoțește. A ținut numeroase workshopuri și datorită implicării de care a dat dovadă, acesta a câștigat multe premii. Este un mentor și un îndrumător, un exemplu demn de urmat, și e deschis spre a-i ajuta și pe aceia care nu-i sunt studenți”, se arată în motivația nominalizării sale.

Prodecanul Facultății de Bioinginerie Medicală a mărturisit că întotdeauna a avut o relație specială cu studenții. “Laboratoarele și cursurile mele sunt un dialog permanent cu studenții, încerc să le fac cât mai atractive, să le captez atenția. De asemenea, tot timpul i-am impulsionat să facă lucruri și în afara facultății”.

CLIC AICI PENTRU A DESCHIDE LISTA CADRELOR DIDACTICE RECOMPENSATE CU DISTINCȚIA PROFESOR BOLOGNA LA GALA PROFESORULUI BOLOGNA 2017, EDIȚIA A X-A