Tratat de Pediatrie, lansat la UMF Iasi
20/12/2016
news@umfiasi.ro (456 articole)
0 comentarii
Distribuie

Tratat de Pediatrie, lansat la UMF Iasi

Sfârșit de an cu surprize pentru studenții și medicii rezidenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa”Iași: a apărut, la Editura ”Grigore T. Popa”, Tratatul de Pediatrie coordonat de către prof.univ.dr. Ingrith Miron. Volumul, semnat de către 57 de autori, a fost lansat luni, 20 decembrie, la Hotel Ramada, în prezența prof.univ.dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” Iași și a unui număr impresionant de studenți, cadre didactice și reputați medici pediatri.

Această lucrare, din fericire, depășește aspectul de curs pentru studenții de anul V pentru că are foarte multe elemente și din trunchiul comun al rezidenților de pediatrie, dar și din subspecialitățile pediatrice. A fost updatată, a fost completată, a fost revăzută de zeci de ori, pînă cînd a ajuns la o formă compatibilă cu anul 2016. Am comparat-o cu  multe tratate, chiar cu tratatul de pediatrie Oxford 2016, care tocmai a ieșit de sub tipar”, a mărturisit coordonatorul volumului, prof.univ.dr. Ingrith Miron.

Student, rezident, medic de familie, oricine poate să găsească în această carte esența pediatriei. Nu este o carte stufoasă, nu este încărcată cu zeci de clasificări  și cu zeci de istorii ale patogeniei diverselor boli”, a punctat și prof. univ.dr. Stela Goția.

Prof.univ.dr. Viorel Scipcariu, rectorul UMF Iași, a salutat apariția tratatului ”a cărui absență se resimțea din plin în universitate”: ”Mă bucur că ați reușit să lansați  într-o perioadă relativ scurtă – în două săptămâni, două mari tratate de pediatrie, dacă luăm în considerare și tratatul pe care domnul profesor Iordache l-a lansat  cu ocazia Zilelor UMF. Este un material valoros atât pentru studenți, cât și pentru medicii rezidenți”.

Taguri eveniment
news@umfiasi.ro

news@umfiasi.ro

News@umfiasi.ro este portalul de știri al Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași.

Comentarii

Nu exista comentarii Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie un comentariu

Reguli pentru un dialog civilizat: Comentariile se vor incadra in tematica articolului si se vor referi la articol, si NU la autorul acestuia. Va rugam insistent sa folositi un limbaj civilizat si o limba romana curata si corecta. Comentariile care nu respecta aceste doua reguli simple NU vor fi publicate.

Campurile marcate cu * sunt obligatorii