Studenții farmaciști au declanșat o campanie pe Facebook de conștientizare  a autismului
27/03/2017
news@umfiasi.ro (662 articole)
0 comentarii
Distribuie

Studenții farmaciști au declanșat o campanie pe Facebook de conștientizare a autismului

Studenții farmaciștii de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iasi susțin lupta împotriva autismului și marginalizării bolnavilor care suferă de această afecțiune. Pentru a marca „Ziua internațională a conștientizării autismului”, de pe 2 aprilie, reprezentanții  Societății Studenților Farmaciști Iași (SSFI) au gândit o campanie în mediul on-line: ”AUTISM AWARENESS: piece by piece we solve the puzzle”. „Proiectul nostru vine în sprijinul populației prin intermediul unei campanii de informare ce se va desfășura pe Facebook timp de o săptămână, începând de luni, 27 martie și până duminică, 2 aprilie. În fiecare zi vom publica informații despre această cauză atât pe grupurile noastre, cât și pe cel al universității,”, a declarat Andreea Lazăr, studentă în anul II la Facultatea de  Farmacie, coordonator Departament Programe Sociale la SSFI.

Campania se va încheia cu o seară caritabilă de film  ce va avea loc luni, 3 aprilie, în Amfiteatrul „Martian Cotrău”, la ora 19:30. Având în vedere scopul caritabil al evenimentului, prețul biletului va fi de 10 lei .

Autismul este o tulburare de dezvoltare considerată drept una dintre cele mai severe tulburări neuropsihiatrice ale copilăriei. Aproximativ un copil din 160 prezintă tulburări din spectrul autismului iar aceste tulburări tind să persiste  în adolescentă și la maturitate. Anumite probleme medicale și de sănătate mintală însoțesc frecvent autismul. Cele mai evidente semne ale autismului tind să apară în primii doi, trei ani de viată.

Taguri social, studenti
news@umfiasi.ro

news@umfiasi.ro

News@umfiasi.ro este portalul de știri al Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași.

Comentarii

Nu exista comentarii Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie un comentariu