Cea de a XIV-a ediție a Congresului Internațional de Medicină Dentară pentru Studenți și Tineri Medici  STOMis  2018, organizat de Societatea Medicilor Stomatologi Iași (SSSI), se va desfășura în perioada 6-9 decembrie, în cadrul Zilelor UMF Iași.„STOMis 2018 își  propune să fie o încununare a experienței dobândite de-a lungul celor treisprezece ani de manifestări științifice, o ediție ce va confirma statutul Societății Studenților Stomatologi Iași și a STOMis la nivel ieșean și național”, au transmis reprezentanții SSS Iași.

Pe parcursul a trei zile, participanții vor fi puși în temă cu inovațiile din domeniul medicinii dentare prezentate atât de colegii lor, cât și de figurile emblematice ale stomatologiei românești invitate ca lectori. De asemenea, organizatorii pun la dispoziția studenților și tinerilor medici înscriși o gamă variată de workshop-uri menite să stimuleze și să perfecționeze abilitățile practice ale actualilor și viitorilor practicieni.

Statisticile ultimei ediții: 420 de participanți, 50 de lucrări științifice împărțite în 3 secțiuni, 20 workshop-uri și 8 lectori invitați.

Societatea Studenților Stomatologi Iași este o organizație studențească, democratică, non-profit și apolitică ce are ca scop asigurarea unui cadru adecvat desfășurării activităților de studiu, organizării de manifestări științifice, culturale și sportive, precum și asigurarea unor condiții propice pregătirii profesionale atât a membrilor săi, cât și a celorlalți studenți ai Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași.

Înființată în 1992, SSS Iași reunește în prezent peste 400 de studenți ieșeni pe care îi angrenează în diferite activități de voluntariat în comunitățile din care facem parte la nivel universitar și chiar local.