Cea de-a doua simulare din acest an a concursului de Rezidențiat la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași va avea loc duminică, 6 octombrie 2019, de la ora 9.00. Acțiunea este organizată de UMF Iași în colaborare cu Societatea Studenților Medicinişti (SSMI), Societatea Studenților Stomatologi (SSSI) și Societatea Studenților Farmaciști Iași (SSFI).

Pentru această sesiune s-au înscris 343 de candidați la Medicină, 74  la Medicină Dentară și 14 la Farmacie.

Concursul va dura 4 ore şi va fi structurat sub forma unui test grilă, ale cărui subiecte vor fi elaborate de personalul academic al universității. Sursele bibliografice sunt reprezentate de cele două volume ale „Compendiului de specialități medico-chirurgicale” –  ediție revizuită 2018, publicate sub coordonarea prof. univ. dr. Viorel Scripcariu şi prof. univ. dr. Victor Stoica.

În fiecare an organizăm două sesiuni de simulare a concursului de rezidențiat, în lunile mai și octombrie, oferindu-le astfel absolvenților ocazia de a se familiariza cu modul de desfășurare a examenului, de a-și evalua și consolida cunoștințele. Le urez mult succes și sunt convins că în noiembrie, când va avea loc  concursul național de intrare în rezidențiat, absolvenții noștri vor avea rezultate deosebite”, a transmis prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

În sala de concurs vor avea acces numai candidaţii şi personalul angajat în organizarea concursului. Intrarea în sală a candidaţilor se va face în intervalul  8.00 – 8.20, numai pe baza buletinului/cărţii de identitate sau a paşaportului în termen de valabilitate, documente care vor sta pe masa candidatului tot timpul concursului pentru a putea fi reverificate. Cei fără un astfel de document valabil, nu vor fi primiţi în sala de concurs. În prezenţa tuturor candidaţilor, şefii de sală vor citi instrucţiunile privind modul de desfăşurare a concursului în intervalul orar 8.20 – 8.35. Subiectele vor fi deschise la ora 9.00.

Concursul național de intrare în rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, organizat de Ministerul Sănătății, va avea loc  duminică, 17 noiembrie 2019.

Tematica și bibliografia au rămas neschimbate față de sesiunea anterioară:

Tematică MedicinăTematică FarmacieTematică Medicină Dentară