prof. univ. dr. Ștefan Octavian Georgescu, președintele comitetului  organizatoric

prof. univ. dr. Ștefan Octavian Georgescu, președintele comitetului organizatoric

Reuniunea Internațională de Chirurgie” se va desfășura la Iași, la Hotel Ramada, în perioada 6 – 8 octombrie 2016. Evenimenul este organizat de Fundația „Epitropia Spitalului Sf. Spiridon”, sub patronajul Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Clinicii I Chirurgie ”I. Tănăsescu – VI. Buțureanu”, Academiei de Științe Medicale, Societății Române de Chirurgie (SRC), Asociației Române  de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatica și Transplant Hepatic, Societății Române de Chirurgie de Urgență și Traumatologie (SRCUT) și al Colegiului Medicilor din România.

Manifestarea este prilejuită și de sărbătorirea a 110 ani de la înființarea Clinicii I Chirurgie “Tănăsescu – Buțureanu” a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Spiridon“ Iași.

La Reuniune vor fi prezenți medici chirurgi din Republica Moldova, Ucraina și Comunitatea Europeană. Vor fi atinse teme precum politrauma, patologia iatrogenă și utilizarea presiunii negative în chirurgie.

Sunt teme care impun abordarea multidisciplinară absolut necesară obținerii unor rezultate pe măsura așteptărilor”, a explicat, în invitația adresată participanților, prof. univ. dr. Ștefan Octavian Georgescu, președintele comitetului  organizatoric.

Reuniunea și cursurile pre-conferință vor fi creditate de către Colegiul Medicilor Romania cu ore EMC.