Cea de a VIII-a ediție a Galei Studenților Români din Străinătate va avea loc pe 5 ianuarie 2017, în capitală.  În cadrul evenimentului, vor fi premiați ”tinerii români cu cu rezultate şi realizări remarcabile pe plan academic şi extra-curricular la nivel naţional şi international”, după cum anunță organizatorii.

La Ceremonia de premiere vor fi prezenți diplomați, reprezentanți ai societății civile, oameni de presă și  profesioniști din mediul public și privat.

Ca la fiecare ediție a concursului, sunt invitați să participe studenți cu performanțe în toate domeniile, de la științele exacte, la științele umaniste și arte.  Înscrierile sunt gratuite și se fac online, până pe 1 decembrie 2016.

Câştigătorii vor fi selectaţi de un juriu alcătuit din personalități ale societăţii româneşti din mediul academic și profesional.

Tinerii premianți sunt adevărate modele de reușită și exemple de urmat pentru generația actuală, motiv pentru care performanțele lor trebuie să fie puse în evidență și valorificate pentru o dezvoltare sustenabilă a societății românești”, explică reprezentanții LSRS.

Premiile acordate:

  • Studentul Român al Anului din America de Nord
  • Studentul Român al Anului din Europa
  • Studentul Român al Anului de pe alte Continente (America de Sud, Asia, Africa, Australia)
  • Studentul Român ERASMUS al Anului
  • Studentul Anului în România
  • Premiul Special în Arte
  • Marele Premiu: Studentul Român al Anului din Străinătate

Pentru ”Studentul Român al Anului din Europa” se vor acorda câte două premii, corespunzând nivelurilor: universitar (licență, masterat) și post-universitar (doctorat, post-doctorat), pentru ”Studentul Român al Anului din America de Nord” se vor acorda distincții (premii și/sau mențiuni) atât pentru nivelul universitar (licență, masterat) cât și post-universitar (doctorat, post-doctorat).

Toate candidaturile, cu excepția celor pentru ”Studentul Anului în România”, vor intra automat și în întrecerea pentru ”Marele Premiu: Studentul Român al Anului din Străinătate!”.

În 2015, Antonela Vieriu, studentă a Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa, a câștigat premiul ”Studentul Român ERASMUS al Anului”.