Parteneriat UMF Iași – FILIT: întâlniri cu scriitori la Centrul de Limbi Moderne
03/10/2018
news@umfiasi.ro (609 articole)
0 comentarii
Distribuie

Parteneriat UMF Iași – FILIT: întâlniri cu scriitori la Centrul de Limbi Moderne

Clic pentru a deschide afișul evenimentului

În fiecare dintre cele cinci zile ale Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași (3-7 octombrie 2018), tinerii redactori și colaboratori Alecart au deosebita bucurie de a-i cunoaște pe autorii cărților lor preferate, prilej de dialog, dezbatere și descoperire a direcțiilor literaturii contemporane.

„Întâlnirile Alecart” la FILIT din acest an se vor desfășura în amfiteatrul Centrului de Limbi Moderne și Integrare Culturală al UMF „Grigore T. Popa” și vor fi precedate de prezentări de carte realizate de elevi ai Colegiului Național Iași și urmate de momente muzicale oferite de profesori și elevi ai Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă. Expoziția de grafică semnată de Ioniță Benea reprezintă o ocazie de a înțelege poezia contemporană dintr-o altă perspectivă.

În cadrul prietenos al Centrului de Limbi Moderne și Integrare Culturală al UMF, tinerii Alecart si studentii Universitatii de Medicina si Farmacie “ Grigore T Popa” , multi fosti colaboratori Alecart, se vor afla în imediata apropiere a personajelor și a autorilor acestora, într-o intimitate a deschiderii către literatură și artă.

Scriitorii invitați la „Întâlnirile Alecart” la FILIT sunt: Carmen Firan și Bogdan Răileanu (3 octombrie), Gabriela Adameșteanu, Goce Smilevski (4 octombrie), Sylvie Germain, Eduardo Caballero (5 octombrie), Kamila Shamsie și Irina Teodorescu (6 octombrie), Iulian Ciocan, Augustin Cupșa și Radu Vancu (7 octombrie).

Parteneri: Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, Iași, Colegiul Național Iași, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”, Iași, Fundația EuroEd.

Locul de desfășurare: Centrului de Limbi Moderne și Integrare Culturală al UMF „Grigore T. Popa”.

news@umfiasi.ro

news@umfiasi.ro

News@umfiasi.ro este portalul de știri al Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași.

Comentarii

Nu exista comentarii Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie un comentariu