20161025_141603Timp de trei zile, în perioada 25-27 octombrie, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” își deschide porțile pentru a primi 60 de elevi de clasa a XII-a din Pașcani și Tîrgu Frumos care vor să respire, în avans, aerul de studenție. Vizita are loc în cadrul unui proiect social al  Asociației ”Centrul Regional de Integrare Socială Nord Est”, ”Deschide poarta facultății tale”, ajuns la a doua ediție. Proiectul  își propune ”creșterea atractivității învățământului superior pentru tinerii de 18-19 ani”. Anul trecut, 80 de elevi de la liceele din Hârlău și Târgu Frumos au făcut turul universităților ieșene, printre care și UMF Iași, în cadrul unor excursii de o zi.

20161025_152732Anul acesta, Universitatea de Medicină și Farmacie le-a pregătit elevilor un program atractiv. Astăzi, 25 octombrie, au asistat la o lecție de anatomie susținută de asist. dr. Alin Nedelcu, la celebrul Muzeu de Antomie al UMF-ului (Muzeu care adăpostește și „Ecorșeul” lui Constantin Brâncuși), apoi au făcut o călătorie imaginară în trecutul medicinei, la Muzeul de Istorie a Medicinei.  A urmat o sesiune de întrebări cu Ș.l. dr. Simona Gavrilescu, prodecanul Facultății de Medicină și Prof. Univ. Dr. Anca Miron, prodecanul Facultății de Farmacie, în Aula ”George Emil Palade” a Universității. Programul de astăzi s-a încheiat cu vizita laboratoarelor Facultății de Farmacie, unde elevii au aflat lucruri interesante despre proprietățile miraculoase ale plantelor și despre cum se fac „pastilele” din farmacie.

Joi, 27 octombrie, elevii de clasa a XII-a vor vizita sediul Facultății de Bioinginerie Medicală, Baza de învățământ medical stomatologic, dar și  Baza de Abilități Medicale Practice a Facultății de Medicină.