În perioada 29-31 martie se desfășoară, la Palas Congress Hall,  cea de-a XXVI-a ediție a Conferinței Zilele Medicamentului, intitulată Medicamentul de la idee la clinică”. Evenimentul este organzat de Asociația de Algeologie din România, Centrul de Cercetare Avansată CEMEX al UMF Iași, Facultatea de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” Iași și de Societatea de Medici și Naturaliști Iași.

Manifestarea se dorește o întâlnire multidisciplinară și multiprofesională, prilej cu care vor exista schimburi de experiență pe subiecte importante legate de dezvoltarea și utilizarea medicamentelor”, au precizat prof. univ. dr.  Ostin C. Mungiu președintele de onoare al conferinței și conf. univ. dr. Veronica Bild, președintele conferinței.

Conferința debutează joi, 29 martie, de la ora 13.30, în Sala Mozart Palas Congress Hall, cu o masa rotundă: Diagnosticul și tratamentul obezității –  Actualități”, moderată de prof. univ. dr. Florin Mitu și de prof. univ. dr Adrian Covic. Deschiderea oficială va avea loc la ora 16.00, urmată de un ciclu de comunicări care continuă vineri, 30 martie și sâmbătă, 31 martie.

Temele abordate: cercetări fundamentale în domeniul medicamentului, farmacoterapie și farmacovigilenţă, relația medic-pacient-farmacist, durere și analgezie.

Manifestarea se adresează medicilor, farmaciștilor, chimiștilor și biologilor şi implică participarea specialiştilor care îşi desfăşoară activitatea în spitale, în farmaciile comunitare sau de circuit închis și în centre de cercetare a medicamentului.

Manifestarea va fi creditată – 24 credite EFC (farmaciști), 12 credite EMC (asistenți medicali) și 9 credite EMC (medici)

Clic aici pentru a deschide programul evenimentului