Pentru studenții străini, Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași  nu înseamnă doar instituția unde studiază medicina, ci locul unde iau contact, zi de zi, cu o altă cultură și civilizație.

Din dorința de a familiariza studenții de la secția de franceză cu una dintre cele mai frumoase tradiții românești – Mărțișorul, sărbătoare  păstrată doar în Estul Europei, la români, fiind unică în țările francofone, tutorele anului I, conf. dr. Cristina Dimitriu, împreună  cu colectivul de cadre didactice de la disciplina de limbi moderne – limba franceză, propun proiectul numit „ Mărțisor – sărbătoarea românească a primăverii”.

În cadrul acestui proiect, studenții din primul an de la Facultatea de Medicină, linia de predare în limba franceză, pregătesc o surpriză colegilor lor mai mari: vor să le ofere mărțisoare confecționate chiar de ei.

Cadrele didactice le vor prezenta studenților legendele mărtisorului, din vremurile dacilor până în prezent, semnificațiile șnurului roșu și alb și tradițiile românești de mărtisor. Mai mult, studenții francofoni vor învăța să confecționeze mărtisoare ajutați de colegii lor de la Facultatea de Design, Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, pe care le vor oferi colegilor din anii mai mari cu ocazia Zilei Francofoniei, pe 24 martie 2017. Evenimentul va avea loc în ziua de 18 martie, la ora 10.00,  în Amfiteatrul „Duca” al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași.