În perioada 12-14 noiembrie 2017 a avut loc la București  un eveniment  foarte important  pentru francofonia academică: Réunion des responsables des Centres de Réussite Universitaire de l’Europe centrale et orientale.

Organizată de Agence Universitaire de la Francofonie – DRECO, sub conducerea domnului Mohamed Ketata, Director regional AUF en Europe centrale et orientale, reuniunea a beneficiat de atenția și participarea domnului Sorin Cîmpeanu, Président de l’Agence universitaire de la Francophonie, Rector al Universității de Științe Agricole și Medecină Veterinară – București,  a domnului  Abdelkader Zighed, Directeur du numérique, Services centraux l’AUF  și a domnului Abderrahmane Rida, Vice-recteur de l’AUF, Montréal.

Importanța întâlnirii vine din caracterul strategic al acesteia, la finalizarea primei etape a proiectului relativ la rețeaua CRUs și în vederea deschiderii direcțiilor de viitor.

Reprezentanții universității noastre invitați la întrunire au fost responsabilii CRU-UMF Iași  – Conf. Dr. Claudia Elena Dinu și Conf. Dr. Ovidiu Petriș, care au avut două intervenții în plenară : Le CRU — location et dis(-)location, répondre et anticiper și La Revue RIVEmed.  Cu ocazia evenimentului avut loc și diferite întâlniri non formale cu membrii AUF-DRECO și cu responsabili CRU reprezentând diverse universități. A fost un excelent prilej pentru a identifica posibilități colaborative de viitor și de a formula propuneri în termeni de inițiative francofone ale universității noastre.