Toți studenții bugetați în anul universitar 2019 – 2020 de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași  beneficiază de o reducere consistentă la abonamentele de transport public. De la 1 februarie, în conformitate cu contractul încheiat între Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore. T. Popa” din Iași  și Compania de Transport Public Iași, aceștia trebuie să achite doar 12 lei pentru un abonament lunar.

Abonamentele (valabile pentru zona 1 CTP) au valoarea de 80 de lei/30 de zile, din care:

  • suma de 34 de lei este suportată prin bugetul Municipiului Iași;
  • suma de 34 de lei este suportată prin bugetul Universității „Grigore T. Popa” din Iași, conform sumelor primate de la MEC prin contractual institutional cu destinația „transport studenții”;
  • suma de 12 de lei este suportată de către studenți.

În conformitate cu prevederile Legii nr.1/2011, art 205, studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, beneficiază de tarif redus cu minimum 50% pe mijloacele de transport local în comun, transportul intern auto, feroviar şi naval. Studenţii orfani sau proveniţi din casele de copii beneficiază de gratuitate pentru aceste categorii de transport (abonamente de tip studențesc cu drept de transport categoria 3 – gratuit).

Conform Hotărârii Consiliului Local (H.C.L.) Iași nr. 455/20.12.2019, începând cu data de 01.02.2020, studenții cu taxă, cu domiciliul/reședința în Municipiul Iași, pot beneficia de abonament redus –zona 1– 50% (80 lei valoarea întreagă).

Pentru detalii de utilizare a aplicației 24 Pay, studenții pot accesa site-ul Companiei de Transport Public Iași: https://www.sctpiasi.ro/tarife/elstudis