Vă invităm să intraţi în comunitatea RDA Node România, unde are loc contactul comunităţii româneşti din cercetare-inovare cu iniţiativele RDA (The Research Data Alliance). În cadrul grupului veţi avea acces la informaţii relevante, rapoarte şi recomandări elaborate de RDA.

The Research Data Alliance (RDA) a fost lansată în 2013 de către Comisia Europeană, Fundaţia Naţionala de Ştiinţă a Guvernului Statelor Unite şi Institutul Naţional de Standarde şi Tehnologie şi Departamentul de inovare al guvernului Australian cu scopul de a construi o infrastructură socială şi tehnică prin care să se faciliteze accesul liber şi reutilizarea datelor de cercetare.

Viziunea RDA este cea potrivit căreia cercetătorii şi inovatorii colaborează şi schimbă în mod liber date prin intermediul noilor tehnologii pentru a aborda provocările majore ale societăţii. În prezent, RDA este reprezentată în Europa prin intermediul a 22 de “RDA Nodes”. Înscrierea se face prin crearea unui cont pe site-ul RDA www.rd-alliance.org/user/register, iar aderarea la grupul RDA Node Romania se poate realiza aici: www.rd-alliance.org/groups/rda-romania.

De asemenea, ne puteţi urmări acţiunile desfăşurate în sfera open science atât în calitate de RDA Node Romania, cât şi ca parte a altor iniţiative şi proiecte naţionale şi internaţionale, pe pagina dedicată din site-ul UEFISCDI şi pe reţelele de socializare:

– Pagina de Facebook @OSH.byUEFISCDI;

– Grupul de discuţii pe Facebook: fb.me/OShubRo;

– Pagina de Twitter: @ro_openscience

 

Persoane de contact UEFISCDI:
Alina Irimia
E-mail: alina.irimia@uefiscdi.ro

Marius Nicolaescu
E-mail: marius.nicolaescu@uefiscdi.ro