Eveniment cultural de exceptie la UMF Iași: teatrul senzorial “Complet alb”
20/02/2017
news@umfiasi.ro (629 articole)
0 comentarii
Distribuie

Eveniment cultural de exceptie la UMF Iași: teatrul senzorial “Complet alb”

Clic pentru a deschide afisul evenimentului

“Complet alb”, un spectacol plin de simboluri, care a avut premiera în ianuarie, în Sala Mare a Consiliului Local (Palatul Roznovanu, imobil de importanță istorică pentru orașul Iași, care astăzi găzduiește sediul administrativ al municipalității), a ajuns și la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași. Sâmbătă 18 februarie, au avut loc două reprezentații consecutive, în Sala de Sport a universității  (lângă Biblioteca U.M.F.).

Spectacolul de teatru senzorial face parte dintr-un proiect al asociației ARTES, în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor, filiala Iași si este finanțat de Primăria Municipiului Iași prin Programul Anual de Finanțare Nerambursabilă, destinat proiectelor culturale propuse de organizațiile nonguvernamentale din Municipiul Iași Primăriei Municipiului Iași.

Povestea unor oameni care orbesc pe neașteptate este redată publicului nu doar prin văz, prin imagine, ci și prin sunet, miros, atingere, spectatorii putând experimenta ei înșiși, legați la ochi, întâmplările inițiatice ale personajelor orbite de lumină.

“Complet alb” spune istoria unor oameni, ca noi toţi, care aleargă de colo-colo, preocupaţi, stresaţi, presaţi de iluzii; oameni care vieţuiesc, întinşi între amintiri şi proiecţia himerei de mâine. Ei bine, acestor oameni li se oferă darul orbirii, altfel spus, libertatea de a fi (cu) ei înşişi. Au şansa de a trăi în sfârşit, nu de a supravieţui, de a fi în prezent, responsabili 100%, perfect conştienţi. Iar ei… veţi vedea. Este o poveste spusă altfel decât în teatrul obişnuit, o poveste cu foi albe, dar nu complet!, pe care fiecare e invitat să-nceapă să-şi scrie prezentul, cu lumina vederii interioare.

Proiectul constă în nouă reprezentații, una dintre acestea fiind la Penitenciarul Iași, tocmai pentru a sublinia, o dată în plus, că adevărata libertate, chiar în constrângere, este o opțiune personală.

Scenariu de Ana-Maria Nistor după José Saramago. Concept și regie: Octavian Jighirgiu. Distribuția: Andreea Darie, Alexandru Dobynciuc, Andreea Enciu, Ancuța Gutui, Ovidiu Ivan, Theodor Ivan, Cătălin Ștefan Mândru, Daniel Onoae. Muzică și sound design: Ana Teodora Popa, Teodor Maxim. Regie tehnică: Alexandru Amargheoalei. Concept video: Andrei Cozlac. Asistență video: Marian-Mina Mihai. Identitate vizuală: Rică Asanache. Fotografie: Vladimir Negru.

Taguri eveniment
news@umfiasi.ro

news@umfiasi.ro

News@umfiasi.ro este portalul de știri al Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași.

Comentarii

Nu exista comentarii Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie un comentariu