Societatea Studenţilor Medicinişti Iaşi (SSMI), în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Iași organizează o nouă ediţie a Campaniei de Donare de Sânge, sub deviza “Donează Sânge, Fii Erou!” în perioada 8-12 mai 2017.

Proiectul național, implementat de către Departamentul de Sănătate Publică (SCOPH) din cadrul Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR), se va desfășura în zece centre universitare din România: București, Cluj-Napoca, Iași, Brașov, Sibiu, Craiova, Timișoara, Oradea, Constanța și Tîrgu-Mureș.

Potrivit datelor din Centru de Transfuzie Sangvină Iași, pentru a răspunde prompt cerințelor fiecărei unităţi medicale, ar trebui să se înregistreze zilnic în jur de 100 de donatori. Cu toate acestea, în prezent numărul donatorilor este mult sub așteptări. De aceea, proiectul „Donează sânge! Fii erou!” vine în întâmpinarea acestei probleme prin organizarea unei campanii ample, menite să atragă atenția asupra importanței donării de sânge.

În prima parte a proiectului,  voluntarii au  demarat o campanie de informare şi de sensibilizare a ieşenilor, referitoare la criza de sânge cu care se confruntă spitalele din România și importanța actului donării, urmând ca a doua parte să se deruleze în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Iași.

În perioada 8-12 mai 2017, între orele 7:00-13:00, voluntarii din cadrul Societății Studenților Mediciniști din Iași vor fi prezenți în centru pentru a discuta cu donatorii, pentru a-i convinge să revină și pentru a acorda ajutor personalului.

Pentru această campanie, proiectul mobilizează aproximativ 60 voluntari activi, studenți în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi, care depun eforturi constante pentru organizarea, mediatizarea și creșterea conștientizării importanței donării de sânge în rândul populației generale.