Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași a participat, pe 22 și 23 martie, la “Ziua Porților Deschise pentru România –  Oportunităti de Studii Superioare în România”, în Rabat, Maroc, la Universitatea Mahomed V. Delegația UMF Iași a fost compusă din prof. univ. dr. Norina Forna, decan al Facultătii de Medicină Dentară și șef lucr. dr. Cristian Stătescu , prodecan al Facultății de Medicină.

Inițiativa acestui eveniment aparține Ministerului Educației Naționale din România, în scopul atragerii unui număr cât mai mare de cetățeni marocani la studii în România. Au participat președinți ai Universitătilor din Maroc, decani, profesori universitari, profesori de liceu, reprezentanți ai ministerelor de externe, educație și învățământ superior marocane, elevi, studenți, părinți, foști studenți marocani absolvenți în țara noastră, membri ai comunitătii române din Maroc, președinții Asociațiilor de prietenie și parteneriat româno-marocane. Delegația română a fost condusă de dl. Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Rectorilor din România și a fost alcătuită reprezentanți ai ministerului român al educației, rectori, pro-rectori, decani, pro-decani, profesori de la Universitătile din București, Cluj, Craiova, Alba Iulia, Sibiu, Petroșani, Iași, Suceava.

Delegația României a avut o agendă consistentă, alcătuită din conferințe dedicate oportunității educative <unice>, cu prezentarea sistemului de învățământ superior și avantajele studiului în România, cu informații concrete: cui trebuie să se adreseze cel interesat, pe ce cale și unde poate să găsească informații suplimentare despre această aplicație și cum se poate obține bursă de studii în România. A fost un succes al universității, care a realizat toate demersurile necesare ca delegația să fie prezentă acolo”, a declarat prof. univ. dr. Norina Forna, care a expus, alături de șef. lucr. Cristian Stătescu, oferta UMF Iași elevilor și părinților prezenți la eveniment.

Ambasada României, prin reprezentanții săi, și-a arătat deschiderea și suportul pentru cei interesați să studieze în România, oferind suport gratuit în realizarea și traducerea informatiilor din dosarul de înscriere.

În urma demersului nostru, așteptăm să se înscrie la universitatea  noastră cei mai buni absolvenți, cu cele mai mari note”, a concluzionat prof. univ.dr. Norina Forna.