Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași, în parteneriat cu societățile studenților UMF Iași (SSMI, SSSI, SSFI, ASB) și cu Fundația EuroEd, organizează un curs de inițiere în limba chineză, livrat prin intermediul limbii engleze.

Cursul este gratuit pentru un numar de 16 studenți,  selectați de către societățile studenților din UMF Iași.

Învățarea limbii chineze deschide calea spre cunoașterea și înțelegerea culturii și civilizației chineze, a practicilor medicale tradiționale folosite în China precum și spre schimburi culturale, educaționale și științifice cu China contemporană. În plus, participantii vor avea ocazia de a exersa și limba engleză.

Cursul de față pregătește pentru examenul HSK (Chinese Evaluation Test), nivelul I de competență lingvistică, specific limbii chineze și se va finaliza cu un certificat de aboslvire și cu posibilitatea înscrierii la testarea HSK.

Profesorul calificat chinez care livrează cursul este recrutat de Institutul Confucius ca profesor voluntar la Fundația EuroEd din Iași.

Cei interesați se pot înscrie la sediile SSMI, SSSI, SSFI și ASB  în perioada 27 februarie – 6 martie 2017. Documente necesare înscrierii: adeverință de la secretariatul facultății care atestă calitatea de student la UMF Iași și certificat care confirmă nivelul de limba engleză, eliberat de Fundația EuroEd.

Cerințe: cunoștințe de limba engleză de nivel minim B1, validate printr-o testare la limba engleză        susținută la Fundația EuroEd, str. Florilor 1C,  în săptămâna 27 februarie – 6 martie 2017, zilnic, între ora 11:00-19:00. Rezultatul testării va constitui și procedura de diferențiere între candidați.

Data de începere a cursului: 13 martie 2017.

Orar curs: săptămânal, luni, 17:30-19:30.

Data de finalizare a cursului: 29 mai 2017. La cerere, cursul se poate prelungi până  la sfârșitul lunii iulie 2017 și se poate continua în anul universitar următor.