Contracte de colaborare cu facultăți de medicină dentară din Rabat și Casablanca
31/03/2017
news@umfiasi.ro (456 articole)
0 comentarii
Distribuie

Contracte de colaborare cu facultăți de medicină dentară din Rabat și Casablanca

Cu ocazia vizitei în Maroc, la “Ziua Porților Deschise pentru România”, care a avut loc în perioada 22-24 martie, prof. univ. dr. Norina Forna, decanul Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași, s-a întâlnit cu decani ai facultăților de profil din Rabat și Casablanca, cu care a discutat despre viitoare acorduri de colaborare între facultăți.

“În Rabat, la Universitatea Mahomed V, m-am întâlnit cu decanul Facultății de Medicină Dentară,  prof. Sana Rida care, la momentul vizitei, era în etapa de pregătire a unui raport al facultății. Ei trec prin aceeași reformă prin care trecem și noi –  numai că la noi se vizează strict subiectul armonizării cu condițiile minimale ARACIS, la ei era legat de învățământul care a trecut de la cinci la șase ani, însemnând o altă organizare a curriculei. De asemenea, o altă vizită s-a realizat în Casablanca, la Facultatea de Medicină Dentară a Universității de Științe și de Sănătate private Mohamed VI, care este direct sub coordonarea și supravegherea directă a regelui și care oferă condiții deosebite de lucru în organziarea propriu-zisă a spațiilor, dotărilor și funcționării a cinci facultăți. Aici m-am întâlnit cu d-na decan, prof. Amal El Ouazzan și am vizitat punctele lor de lucru,  iar la Universitatea Publică din Casablanca, întâlnirea cu domnul decan mi-a oferit prilejul fericit de a admira fiecare serviciu în parte, începând cu serviciul de urgență, bine pus la punct, și continuând cu celelalte discipline: profilaxia, proteticele, blocul operator, serviciul de sterilizare etc”.

În cadrul acestor întâlniri, s-a discutat despre avantajele comune ale unor contracte de colaborare între facultățile de medicină dentare. “Ne-am manifestat dorința de a realiza vizite și întâlniri reciproce, chiar și cursuri. Obligatoriu se vor face schimburi –  pe post universitar mai întâi, din cauza reformelor”, a explicat prof. univ. dr. Norina Forna.

news@umfiasi.ro

news@umfiasi.ro

News@umfiasi.ro este portalul de știri al Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași.

Comentarii

Nu exista comentarii Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie un comentariu

Reguli pentru un dialog civilizat: Comentariile se vor incadra in tematica articolului si se vor referi la articol, si NU la autorul acestuia. Va rugam insistent sa folositi un limbaj civilizat si o limba romana curata si corecta. Comentariile care nu respecta aceste doua reguli simple NU vor fi publicate.

Campurile marcate cu * sunt obligatorii