Clic pentru a deschide afișul evenimentului

Pentru al 15-lea an consecutiv, Societatea Studenţilor Medicinişti Iaşi (SSMI), în calitate de organizator, are onoarea de a anunța apropierea unuia dintre cele mai aşteptate evenimente medicale : Congressis 2018 – Congresul Internaţional pentru Studenţi şi Tineri Medici, desfăşurat anul acesta sub motto-ul “Respice. Adspice. Prospice.”

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ va fi în perioada 3-6 Mai 2018 gazda unui număr record de peste 1000 de participanți, care vor asista la conferințe inedite susținute atât de cadrele didactice ale Universității, cât și de invitații speciali din străinătate. Mai mult, fiecare participant își va exersa abilitățile practice la unul din cele peste 50 de workshop-uri hands-on pe care organizatorii le-au inclus în program, pentru a oferi fiecărui student sau rezident ocazia de a dobândi experiență în domeniul de activitate de care este pasionat.

Evenimentul debutează joi, 3 mai 2018, cu o conferință extraordinară susținută de unul dintre invitații speciali ai Congresului, Prof. Dr. Peter Brady, medic cardiolog al Mayo Clinic Minnesota, Statele Unite ale Americii. În continuarea acestei prelegeri va urma deschiderea oficială, care va avea loc la Palas, în Sala  de evenimente Rossini, unde Președintele Congressis 2018, Prof. Dr. Viorel Scripcariu, Rector al Universității de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ Iași, va fi prezent pentru a ura bun venit participanților. Seara se va încheia cu Gala Congressis, una dintre noutățile ediției din acest an, care îşi propune să reunească studenții şi tinerii medici, pentru a marca debutul acestei noi ediții.

Zilele de vineri și sâmbătă vor fi pline de activități didactice variate, destinate mediciniștilor începând cu primii ani de studiu, până la medici rezidenți. Printre invitații care ne vor onora cu prezența în acest an la Congressis se numără: Prof. Dr. Friedrich   W. Mohr, Șef al Departamentului de Chirurgie Cardiacă al Universității din Leipzig, fost Președinte al Asociației Europene de Chirurgie Cardio-Toracică, Secretar de Stat Dr. Raed Arafat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență din România, Dr. Tudor Toma, medic specialist în Pneumologie la Spitalul Universitar Lewisham din Londra, fost student al Universității de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ Iași.

Urmând exemplul celor mai sus menționați și dornici să își îndeplinească visul de a deveni medici extraordinari, participanții vor prezenta în aceste zile, sub formă de postere sau lucrări științifice, rezultatele cercetării și documentării realizate personal în ultimul an, sub coordonarea unui cadru didactic universitar, și grupate pe secțiunile Medicină Internă, Chirurgie, Științe Fundamentale și Bioetică. Cele mai bune lucrări de cercetare sau analiză a cazurilor clinice vor fi premiate în cadrul festivității de închidere.

Acestea fiind spuse, Comitetul Organizatoric al Congressis 2018, alcătuit din membrii Societății Studenților Medicinişti Iaşi, așteaptă cu nerăbdare debutul acestui eveniment de mare amploare, pentru care s-au pregătit timp de aproape un an, mobilizând un număr de peste 200 de voluntari.

Societatea Studenților Mediciniști Iași este continuatoarea celei mai vechi asociaţii studenţeşti din ţară, o organizaţie non-guvernamentală, apolitică, ce are ca scopuri principale apărarea drepturilor studenţilor medicinişti, educația non-formală a acestora și informarea populației cu privire la noțiunile legate de domeniul medical, contribuind în acelaşi timp la dezvoltarea personală a membrilor săi.

Congressis reprezintă apogeul activității sale anuale, o încrucișare de drumuri între mentori cu experiență, ce conturează excelent tabloul universului medical, și tineri studenți care prin inovație, interes și putere de muncă reușesc să perpetueze excelența prezentului și chiar să depășească barierele, spre îmbunătățirea viitorului medical.

 

Contact: Iulia-Maria Câmpanu

      Vicepreședinte Relații Externe

Societatea Studenților Mediciniști Iași

Tel.: 0758035330

E-mail: iulia.cmp@gmail.com