Comunicat de presă – Road Safety
17/05/2018
news@umfiasi.ro (618 articole)
0 comentarii
Distribuie

Comunicat de presă – Road Safety

În data de 18.05.2018, ora 11:00, în Piața Națiunilor (Esplanada UMF Iași), va avea loc simularea de accident rutier din cadrul proiectului național Road Safety. La locul evenimentului vor fi prezente echipaje de intervenție ale UPU-SMURD, ale Poliției Rutiere și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Iași, care vor descarcera și transporta către Unitatea de Primiri Urgențe „victimele” aflate în mașina avariantă. Participanții la proiect vor fi instruiți să intervină și să adopte măsurile corecte de prim ajutor în cazul unui accident de circulație soldat cu victime.

Proiectul Road Safety se desfășoară la nivel național, în mai multe centre universitare din țară, în cadrul departamentului de sănătate publică al FASMR (Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România). La nivel local, proiectul este organizat de către Societatea Studenților Mediciniști Iași (SSMI), sub atenta coordonare a doamnei Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD Iași, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție și Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Iași.

Scopul acestui proiect este de a ajuta atât studenții, cât și publicul larg, să conștientizeze gravitatea unui accident rutier, de a-i informa cu privire la măsurile de prevenție ce pot fi adoptate în trafic și de a-i învăța cum este corect să reacționeze în situația în care vor fi martorii unui astfel de incident.

Publicul țintă este format atât din studenții Facultății de Medicină, cât și din locuitorii Municipiului Iași, în special cei participanți la traficul rutier.

 

CONTACT: Iulia-Maria Câmpanu, Vicepreședinte Relații Externe, SSMI

TEL.: 0758035330

news@umfiasi.ro

news@umfiasi.ro

News@umfiasi.ro este portalul de știri al Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași.

Comentarii

Nu exista comentarii Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie un comentariu