În urma sentinței în primă instanță formulată vineri, 28 iulie 2017, de Tribunalul Suceava doresc să fac publice următoarele:

  • Consider hotărârea judecătoarei Mihaela Bivol profund nedreaptă și cel puțin bizară. Este o decizie care șterge cu buretele multiplele dovezi ale nevinovăției mele, pe care le-am adus de-a lungul celor 2 ani și jumătate cât a durat procesul. Acceptarea ad litteram a rechizitoriului scris de un procuror cu grave și documentate probleme de integritate și ignorarea dovezilor evidente pe care le-am adus în apărarea mea nu face parte din normalitatea unui stat de drept. Aștept cu interes motivarea instanței, pe care o voi ataca în apel, fiind categoric decisă să mă apăr până la momentul hotărârii definitive.
  • În ceea ce privește funcția pe care o dețin în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, am decis să înaintez conducerii Universității demisia din funcția de director general, cu respectarea tuturor etapelor prevăzute de lege în acest sens. Decizia mea are la bază responsabilitatea pentru importanța acestei funcții, responsabilitatea față de mandatul și încrederea acordate de Rectorul Universității, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, și din respect pentru „bogăția nepatrimonială” a Universității – imaginea ei publică.
  • Pentru cei 23 de ani de carieră în Universitatea de Medicină, din care 11 în funcția de Director General, doresc să mulțumesc întregului corp academic, tuturor generațiilor de studenți, colegilor mei din structura administrativă, pentru perioada parcursă împreună, perioadă de care sunt mândră. Rezultatele acestor ani se transpun în stabilitate, prosperitate și constituirea unui fundament solid pentru viitor. Aceste rezultate au fost realizate cu mult efort, cu multă dăruire și cu multă participație. Am avut bucuria să întâlnesc oameni extraordinari, care au fost întotdeauna deschiși către parteneriatul cu Universitatea, atât din zona autorităților locale și a instituțiilor cât și, nu în ultimul rând, în zona entităților private. Mulțumesc! Mulțumesc tuturor celor care au împărtășit viziunea, tenacitatea și determinarea, alături de mine, de a sluji Universitatea.

Daniela Druguș