Societatea Studenților Medicinişti din Iaşi (SSMI), Societatea Studenților Stomatologi din Iaşi (SSSI), Societatea Studenților Farmacişti din Iaşi (SSFI), Asociația Studenților Bioingineri (ASB) şi Societatea Studențească de Chirurgie din România (filiala Iaşi), în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” din Iaşi organizează în data de 4 martie prima ediție din anul acesta a Simulării Concursului de Admitere.

Simularea Concursului de Admitere este un proiect educațional destinat elevilor din clasa a XII-a sau oricărei persoane care dorește să se înscrie la Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași.  Proiectul are ca scop principal simularea procesului de examinare în cadrul concursului de admitere, precum și evaluarea personală a fiecărui candidat.

Concursul simulat se poate da pentru una din următoarele specializări: Medicină, Medicină dentară, Farmacie, Bioinginerie medicală, Asistență medicală generală, Nutriție si dietetică, Balneo-fiziokinetoterapie și Recuperare şi Tehnică dentară. Ediția a VI-a a proiectului va conține şi anul acesta 2 sesiuni, ce vor avea în data de 4 martie şi 12 mai 2018.

Viitorii studenți pot participa la prima sesiune completând online formularul de înscriere, până la data de 23 februarie. Formularul, împreună cu mai multe detalii, pot fi găsite pe pagina simulării: http://simulare-admitere.ssmi.ro/.

Duminică, 4 martie 2018, elevii vor putea participa la Simularea Consursului de Admitere, prilej pentru viitorii studenți de a se obișnui cu atmosfera unui examen important pentru devenirea lor personală şi profesională. Prin susținerea simulării, aceștia vor avea șansa de a-și autoevalua cunoștințele dobândite până în prezent, într-un timp strict limitat, cu emoțiile aferente, în condiții organizatorice riguroase.

Timp de 3 ore, elevii participanți vor fi supuşi unui test, realizat sub forma unor întrebări tip grilă din Biologie, Fizică, Chimie sau Matematică, care va fi organizat în concordanță cu metodologia examenului pe care îl vor susține în vară, pentru a fi admiși în cadrul universității.

Întrebările ce vor fi găsite în broșurile primite de elevi la începutul testului vor fi elaborate de către cadrele didactice ale Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi.

Rezultatele vor putea fi vizualizate ulterior pe site-ul http://simulare-admitere.ssmi.ro. Contestațiile se vor face în scris, completând o cerere tipizată, în sediul SSMI din incinta Universității, în primele 4 ore de la finalizarea examenului simulat.