După o săptămână de vacanță, studenții Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași vor participa la cursuri și laboratoare online, prin intermediul unei platforme virtuale.

„Începând de luni, 23 martie, ne pregătim cu toți, cadre didactice și studenți, să ne desfășurăm activitatea în online, prin platforma educațională interactivă Microsoft Teams, astfel încât studenții să își poată desfășura în continuare pregătirea, evitând perturbarea gravă a calendarului universitar. Nu va fi ușor, orice ieșire din zona noastră de confort este neplăcută, însă situația ne-o impune. Vă rog să înțelegeți că situația cu care ne confruntăm, această urgență de sănătate publică, se schimbă rapid solicitându-ne evaluări și adaptări în permanență. Din acest motiv, vă rog să rămânem în legătură prin e-mail, consultați site-ul www.umfiasi.ro și pagina oficială de facebook a Universității pentru ultimele noutăți. Trebuie să arătăm că și în această situație cu care nu ne-am mai confruntat putem acționa inimos și rațional pentru a ne continua activitatea didactică. Este o sarcină care ne revine fiecăruia dintre noi, fără excepție. Am încredere că avem forța și înțelepciunea de a reuși împreună!”, a anunțat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Pentru trecerea întregii activități în mediul online, în ultimele zile s-au făcut, împreună cu studenții, instruiri și simulări. De asemenea, pentru perioada de tranziție, la Centrul de Comunicații a fost creat un Call Center (mobil: 0755 101 336 și fix: 0232/301 841 sau 0232/301 680) la care vor răspunde specialiști de la Centrul de Comunicații. Programul Call Center-ului este zilnic, între orele 8.00 – 16.00. De asemenea, pe termen lung, studenții au la dispoziție și help-desk-ul din Centrul de Comunicații – chat în cadrul Microsoft Teams: noc-teams@umfiasi.ro.