Sâmbătă, 8 decembrie, de la ora 10.00, în Aula „George Emil Palade”, onorăm „18 ani de transplant renal la Iași” într-o manifestare de excepție, care va reuni cei mai buni specialiști din Iași și România în domeniul transplantului renal.  Va fi prezentă la întâlnire și doamna dr. Anca Baculea, directorul Agenţiei Naţionale de Transplant. Evenimentul este organizat de către Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași în cadrul Zilelor Universității si este susținut de către Spitalul Clinic “Dr C.I. Parhon” Iași, Societatea Internațională de Nefrologie (ISN), în cadrul proiectului Sister Renal Center, de Societatea Europeană a Transplantului de Organe (ESOT), sub egida Societății Române de Nefrologie.

Programul de transplant renal din cadrul Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” a debutat în anul 2000, până în prezent fiind efectuate peste 200 de intervenții de transplant renal. Anul acesta au fost efectuate 26 de astfel de intervenții chirurgicale.

Suntem deosebit de onorați să avem invitați lideri de opinie importanți din Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, Societatea Europeană a Transplantului de Organe (ESOT), Societății Române de Nefrologie, ai Universității de Medicină și Farmacie “Nicolae Testemițanu” Chișinău (Republica Moldova), reprezentanți ai pacienților, oficialități locale si reprezentanți ai guvernului precum si întreaga echipa de profesioniști implicați in activitatea de transplant din Iasi. Prezența medicilor și a altor profesioniști din domeniul sănătății dintr-o gamă largă de țări și medii de practică, va aduce o valoare științifică importantă evenimentului și va crea noi oportunități pentru viitoare proiecte de colaborare”, au precizat organizatorii.